Έκανε κάποιους γύρους επίδειξης με τη μελλοντική 1199 Panigale WSBK του 2013, κατά τη διάρκεια του World Ducati Week. Έπειτα ο Troy Bayliss ανακοίνωσε την απόφασή του να βάλει τέλος στη συνεργασία του με τη Ducati και μαζί στις όποιες πιθανότητες συμμετοχής του σε κάποιους αγώνες σε ρόλο guest star.

Ο Αυστραλός ήταν βασικός συντελεστής στην εξέλιξη της Panigale, όπως είχε ασχοληθεί εντατικά και στο παρελθόν με την εξέλιξη τού 1098 και άλλων Ducati.

Αφού λοιπόν επικράτησε του Valentino Rossi στον αγώνα Drag Race το Σάββατο με τη Diavel, ανέβασε αυτό το Tweet: «Αύριο φεύγω για την πατρίδα, πολύ χαρούμενος, γνωστοποιώ σε όλους ότι δεν θα ξαναδοκιμάσω μοτοσυκλέτες, καιρός για αλλαγή, δεν θέλω να πλανιέμαι σαν κακοφορμισμένη ανάμνηση».

Αυτό που γίνεται αντιληπτό από το σχόλιό του, είναι ότι θεωρεί πια αναγκαίο να κάνει χώρο σε νέους αναβάτες που πρέπει να αναλάβουν την εξέλιξη των Ducati. Με μια μικρή επίγευση πίκρας, θα λέγαμε.

Αλλά ο Bayliss έχει ήδη πετύχει πάρα πολλά. Είναι πράγματι καιρός να αράξει και να απολαύσει τους καρπούς των μόχθων του.

Δείτε στο βίντεο ένα μικρό αφιέρωμα με πλάνα από την καριέρα του που δικαιώνουν τη φήμη του ως ένας από τους πιο επίμονους, γρήγορους και θεαματικούς οδηγούς που έχει γνωρίσει το παγκόσμιο SBK.