Νέα στοιχεία για το μικρό crossover της Audi διαρρέουν, αφού η πρωτότυπη μορφή του θα παρουσιαστεί στην έκθεση του Παρισιού.

Την έκδοση παραγωγής δεν θα τη δούμε στους δρόμους πριν από το 2015, όμως η Audi θα μας δώσει μια πρώτη γεύση παρουσιάζοντας την πρωτότυπη έκδοση (concept), στην έκθεση του Παρισιού.

Πιο συγκεκριμένα, ο βρετανικός ειδικός Τύπος αναφέρει ότι στο Παρίσι η Audi αρχικά θα παρουσιάσει την τρίθυρη έκδοση του αυτοκινήτου, η οποία θα είναι ιδιαίτερα επηρεασμένη από το VW CrossCoupe Concept, ενώ η πλατφόρμα που θα χρησιμοποιηθεί θα είναι η γνωστή MQB (Modular Transverse Matrix) των νέων VW Golf και Audi A3.

Έτσι το μήκος του αυτοκινήτου υπολογίζεται στα 4.150 χιλ. με το μεταξόνιο να κυμαίνεται περίπου στα 2.500 χιλ. ενώ ο ειδικός Τύπος δεν κρύβει ότι το μοντέλο θα αποτελέσει τη βάση και για το Skoda Yeti επόμενης γενιάς που επίσης θα δούμε το 2015.

Από πλευράς κινητήρων, τίποτα μπορεί να μην έχει ανακοινωθεί ακόμη επίσημα, όμως πηγές το θέλουν να χρησιμοποιεί υπερτροφοδοτούμενα σύνολα βενζίνης 1,4 (122-172 ίππων), και πετρελαίου 1,6 (111-152 ίππων), και 2,0 (182 ίππων), ενώ δεν είναι απίθανη και μια έκδοση Q2 S με 2λιτρο υπερτροφοδοτούμενο σύνολο στα 228 άλογα.

Από πλευράς μετάδοσης θα έχουμε 6τάχυτο χειροκίνητο και 7τάχυτο αυτόματο κιβώτιο, ενώ η τετρακίνηση θα είναι προαιρετική.

Πηγή: autotriti.gr