Η Ferrari είναι έτοιμη να ξεκινήσει αγωγή κατά της FIA εάν η συνεδρίαση του Παγκόσμιου Συμβούλιου Μηχανοκίνητου Αθλητισμού αποφασίσει να επιβάλει βαθμούς ποινής για την παράβαση των κανονισμών που σημειώθηκε στο Hockenheim, σύμφωνα με μία αναφορά στην ιταλική εφημερίδα «La Gazzetta dello Sport».

Ενώ επιβλήθηκε στην ομάδα πρόστιμο 100.000 δολαρίων από τους αγωνοδίκες, κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, για την παραβίαση του κανονισμού που απαγορεύει τις εντολές της ομάδας, η απόφαση να παραπεμφθεί το θέμα στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού σημαίνει ότι στη Ferrari αντιμετωπίζουν την πραγματική πιθανότητα να τιμωρηθούν και με πρόσθετη ποινή.

Μία πιθανότητα θα ήταν να τους αφαιρεθούν οι βαθμοί που κέρδισαν οι δύο πιλότοι, Φερνάντο Αλόνσο και Φελίπε Μάσα, κατά τη διάρκεια του αγώνα, με το αμφιλεγόμενο 1-2 του τερματισμού τους, κάτι που υποστήριξε με δήλωσή του και ο πρώην πρόεδρος της FIA, Μαξ Μόσλεϊ.

Να σημειωθεί ότι οι περισσότερες ομάδες ζητούν την απόσυρση της απαγόρευσης των εντολών της ομάδας. Η υπόθεση φαίνεται πως δε θα έχει σύντομο τέλος αφού η ιταλική ομάδα δε θα μείνει με σταυρωμένα χέρια σε περίπτωση που η απόφαση του συνεδρίου είναι εναντίων των συμφερόντων της.

Πηγή: gazzetta.gr