Πολύ λίγα στοιχεία είναι γνωστά για το «ατομικό όχημα» που βλέπετε στις φωτογραφίες. Ο σχεδιαστής του είναι ο Sanu K R, ένας φοιτητής από το Ernakulam στις δυτικές ακτές της Ινδίας που αφού φοίτησε στο Keltron Advanced Design Center της χώρας του, έχει επιδοθεί στην υλοποίηση των πρωτοποριακών ιδεών του. Από το κομψό κολιέ που γίνεται σωσίβιο όταν χρειαστεί, μέχρι την αρθρωτή ηλεκτρική σκούπα που ανεβαίνει σκάλες! Και βέβαια το SPTS.
Το SPTS (Single Person Transportation System) αποτελείται από μια κλειστή καμπίνα όπου φιλοξενείται ο οδηγός, έναν ηλεκτροκινητήρα και τις μπαταρίες που φιλοξενούνται πίσω από το κάθισμά του. Το διαφανές περίβλημα δίνει πλήρη ορατότητα του δρόμου στον οδηγό αλλά και το αντίστροφο.
Ο μεγάλης διαμέτρου τροχοί βρίσκονται εκατέρωθεν της καμπίνας και είναι προφανές ότι ελέγχονται από σύστημα γυροσκοπίων, αντίστοιχο του Segway που επίσης ισορροπεί σε δύο πλευρικούς τροχούς.
Ωστόσο σκεπτόμενοι το οδικό δίκτυο χωρών όπως η Ελλάδα, το σύστημα των τροχών με τη μικρή τους διάστασή αποτελεί την αχίλλειο πτέρνα του κατά τ’ άλλα πρωτοποριακού οχήματος.
Δεν υπάρχει τιμόνι και ο έλεγχος της κίνησης γίνεται από ένα joystick στο δεξί μπράτσο του καθίσματος, αντίστοιχο με εκείνα των videogames. Οι τροχοί έχουν έντονο κάμπερ (κλίση προς το εσωτερικό), αντίστοιχη ηλεκτροκίνητων και μη αμαξιδίων, με σκοπό την ευστάθεια στις στροφές. Υπάρχει και χειρόφρενο που κλειδώνει την κίνηση των τροχών και σταθεροποιεί το όχημα όσο αυτό είναι ακίνητο.
Για να υποδεχτεί τον οδηγό, στη μία πλευρά της καμπίνας υπάρχει κυκλική «πόρτα» τύπου υποβρυχίου που ανοίγει, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι και η είσοδος και έξοδος είναι η πιο εύκολη υπόθεση…
Φυσικά είναι άγνωστο αν και πότε το SPTS θα βρει το δρόμο για την παραγωγή, αλλά και ένα καλύτερο… όνομα.