Η Alessi παρουσίασε μια νέα αναβαθμισμένη έκδοση του AR-1, μοντέλο που είχε κατασκευαστεί πριν από περίπου 30 χρόνια και απόδοση που φτάνει έως και 750 ίππους.

H σχεδίαση του Alessi είναι ιδιαίτερα κομψή και το αμάξωμα έχει κατασκευαστεί από fiberglass, ενώ διαθέτει roll bar και σύστημα εξαγωγής με διπλή απόληξη από ανοξείδωτο χάλυβα. Στο εσωτερικό του μπορεί ο κάθε ενδιαφερόμενος να επιλέξει τη δική του στιλιστική πινελιά και να δώσει στο αυτοκίνητο το χαρακτήρα που θέλει.

Όσον αφορά στο μηχανολογικό του κομμάτι, η κίνηση έρχεται με τον υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα V8 6,2 λίτρων με απόδοση που φτάνει τους 600 ίππους και τη ροπή να αγγίζει τα 785 Nm.

Συνδυάζεται με ένα 5τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων και επιτρέπει στο αμάξωμα των 1.451 κιλών να φτάνει τα 100 χλμ./ώρα από στάση σε μόλις 3,4 δλ. Η τελική ταχύτητα υπολογίζεται περίπου στα 322 χλμ./ώρα. Αν τα παραπάνω τεχνικά χαρακτηριστικά δεν σας φτάνουν, τότε παρέχεται ειδικό πακέτο αναβάθμισης (επιπλέον 2ο turbo) που φτάνει την απόδοση στους 750 ίππους με τη ροπή να εκτοξεύεται στα 934 Nm.

Πηγή: autotriti.gr