Το νέο αυτοκίνητο πόλης, το πρώτο μικρό VW, το Up, μόλις ανακηρύχθηκε «World Car of the Year 2012». «Το βραβείο αυτό επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά ότι οι σχεδιαστές και οι μηχανικοί μας δημιούργησαν ένα αυτοκίνητο δίνοντας έμφαση σε κάθε του λεπτομέρεια. Ένα αυτοκίνητο που θέτει τα στάνταρντ στην κατηγορία του αναφορικά με την ιδανική εκμετάλλευση των χώρων, την ασφάλεια, την οδηγική ευχαρίστηση και την προστασία του περιβάλλοντος», δήλωσε ο Δρ. Μάρτιν Βίντερκορν, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Volkswagen AG.

Μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα από το λανσάρισμα του τον περασμένο Δεκέμβριο, το Up κέρδισε τις εντυπώσεις του κοινού αλλά και των ειδικών.

Οι διακρίσεις του μοντέλου ξεκίνησαν με τη μέγιστη βαθμολογία των 5 αστεριών στο θεσμό Euro NCAP καθώς επίσης και με την διάκριση “Euro NCAP Advanced” για το καινοτόμο σύστημα ασφάλειας City Emergency Braking. Στη συνέχεια το Up κέρδισε τα βραβεία “iF design award in Gold” του Ινστιτούτου iF Design, «2011 Goldene Lenkrad” (Golden Steering Wheel) στη Γερμανία καθώς και τα βραβεία “Car of the Year”, “City Car 2012” και “Safety Award” από το βρετανικό περιοδικό What Car?.

Το μικρό της VW επικράτησε τόσο επί της νέας Porsche 911 όσο και επί της νέας BMW Σειρά 3, ύστερα από την ψηφοφορία του θεμσού στον οποίο συμμετέχουν 64 δημοσιογράφοι από 25 χώρες.

Με μόλις 3,54 μ. μήκος, το Up αποτελεί έναν έξυπνο και εύκολο τρόπο αστικής μετακίνησης. Με άνετους χώρους για 4 επιβάτες, υιοθετεί πρωτοποριακά συστήματα ασφάλειας (στις πλουσιότερες εκδόσεις εξοιπλισμού) και άνεσης, ενώ εφοδιάζεται με νέους κινητήρες 1.0 lt με ισχύ 60 hp και 75 hp, που είναι οικονομνικοί σε κατανάλωση και έχουν χαμηλούς ρύπους.

Το Up ήδη διατίθεται στην Ελλάδα σε τρίθυρη έκδοση, με τιμή από 8.990 ευρώ, με καλό εξοπλισμό. Τον Ιούνιο θα ακολουθήσει η πεντάθυρη, που είναι και πιό δημοφιλής.

Πηγή: sport-fm.gr