Εγγονός του William A. Davidson, ενός από τους ιδρυτές της Harley Davidson και γιος του William H. Davidson, του δεύτερου προέδρου της: αυτός είναι ο Willie G. Davidson, ο οποίος χθες ανακοίνωσε ότι από τις 30 Απριλίου θα πάψει να ασκεί τα καθήκοντά του ως αρχισχεδιαστής της H-D.

O 78χρονος πια Willie G. -όπως είναι γνωστός- είναι η προσωποποίηση της Harley Davidson όπως την έχουμε γνωρίσει τα τελευταία 30 χρόνια. Ωστόσο δουλεύει στην εταιρεία 50 σχεδόν χρόνια, σε θέσεις που επηρέαζαν σημαντικά την αισθητική των μοτοσυκλετών της αλλά και τον τρόπο που η Harley επικοινωνεί με και προσεγγίζει τους πελάτες της.

Τα τελευταία 30 χρόνια κατείχε τη θέση του αρχισχεδιαστή. Μετά την παραίτησή του θα διατηρήσει τον τίτλο του αρχισχεδιαστή επί τιμή. Αυτό σημαίνει ότι θα συνεχίσει να εκπροσωπεί την εταιρεία στις παγκόσμιες και αμερικανικές συγκεντρώσεις των αναβατών Harley, ενώ θα συμμετέχει συμβουλευτικά σε κάποια από τα νέα σχέδια.

«Στη ζωή μου υπήρξα αληθινά τυχερός γιατί είχα την ευκαιρία να παντρέψω το πάθος μου για τη σχεδίαση, με την αγάπη που τρέφω για αυτήν την εκπληκτική εταιρεία που είναι στο αίμα μου», δήλωσε ο Willie G. «Αυτό που μού έδωσε τη μεγαλύτερη χαρά, ήταν να βλέπω το πόσο αγγίζουν οι μοτοσυκλέτες μας τη ζωή των πελατών μας. Ό,τι κάνουμε βασίζεται στον κανόνα ότι η μορφή υπαγορεύεται από την ανάγκη, αλλά και ότι οι δυο τους υποτάσσονται στο συναίσθημα».

Ο Willie G. ήταν ένας από τους 13 διευθυντές που το 1981 εξαγόρασαν πάλι την HD από την ΑΜF. Από τότε ήταν ο άνθρωπος που υπαγόρευσε τον σχεδιασμό και ανασχεδιασμό όλων των Harley, ενώ αποτελούσε το δημόσιο πρόσωπο της εταιρείας, κυρίως για όσα είχαν σχέση με τους πελάτες της.

Ήδη στον αμερικάνικο Τύπο αναφέρονται διάφορα σενάρια για την αποχώρησή του, με σημαντικότερο ότι ίσως διαφωνεί με κάποιο από τα νέα μοντέλα που έρχονται.

Τη θέση του αναλαμβάνει ο Ray Drea που έχει προϋπηρεσία 19 ετών στην Harley-Davidson, τα περισσότερα δίπλα στον Willie G. Μένει να δούμε πόσο η απουσία του θα επηρεάσει τα νέα προϊόντα της μεγαλύτερης αμερικάνικης εταιρείας μοτοσυκλετών.