Στην έκθεση του Ντιτρόιτ η Bentley θα προβάρει για πρώτη φορά το 4λιτρο – V8 «κοστούμι» στις Contintental GT και GTC, ώστε να προσφέρεται μία ακόμα έκδοση κάτω από την περίφημη με το 6λιτρο W12 σύνολο.

Ο 4λιτρος V8 κινητήρας αποδίδει 507 ίππους στις 6.000 σ.α.λ. και 660 Nm ροπής. Το μοτέρ άμεσου ψεκασμού διαθέτει διπλή υπερτροφοδότηση και συνεργάζεται με ένα νέο σφιχτό αυτόματο κιβώτιο των 8 σχέσεων, ώστε να στέλνει την κίνηση και στους 4 τροχούς.

Επιτρέπει στο αυτοκίνητο να κάνει το 0-100 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 5 δλ. και του προσδίδει τελική ταχύτητα 290 χλμ./ώρα. Το εν λόγω σύνολο διαθέτει ένα νέο σύστημα διαχείρισης, που –όταν οι συνθήκες το επιτρέπουν- το περνάει σε λειτουργία V4.

H Bentley αναφέρει πως η κατανάλωση και οι εκπομπές είναι μειωμένα κατά 40% σε σχέση με τον κινητήρα W12.

Αισθητικά οι V8 εκδόσεις διαφοροποιούνται μέσω της μαύρης γυαλιστερής γρίλιας της μάσκας με περίγραμμα χρωμίου, τα κόκκινα λογότυπα της εταιρείας, αλλά και τις 4πλές χρωμιωμένες απολήξεις των εξατμίσεων.

Στο εσωτερικό οι αλλαγές εντοπίζονται στη νέα δερμάτινη ταπετσαρία Eliade, τα ξύλινα διακοσμητικά από δέντρο ευκαλύπτου, στις προαιρετικές δίχρωμες επενδύσεις, αλλά και στη νέα κονσόλα.

Πηγή: autotriti.gr