Τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες του νέου της mega on-off δημοσίευσε η Triumph. Το Tiger Explorer έρχεται να διεκδικήσει την κορυφή στην κατηγορία, με υψηλή τεχνολογία.

Η βρετανική εταιρία μπορεί να έδωσε τις πρώτες φωτογραφίες του πολυαναμενόμενου Tiger Explorer στη δημοσιότητα αλλά δεν έκανε το ίδιο και με τα πλήρη τεχνικά χαρακτηριστικά του μοντέλου. Αυτό αναμένεται να γίνει τις επόμενες ημέρες ή πιο λογικά στην επερχόμενη διεθνή έκθεση μοτοσικλέτας στο Μιλάνο.

Τα στοιχεία πάντως που υπάρχουν, κάνουν λόγο για νέο τρικύλινδρο κινητήρα 1.200 κ.εκ., σωληνωτό πλαίσιο δύο δοκών σχεδιασμένο από την αρχή, χυτούς τροχούς αλουμινίου 19 και 17 ιντσών εμπρός και πίσω αντίστοιχα και εμφάνιση σαφώς επηρεασμένη από τα μικρότερα Tiger 800/XC.

Η επιλογή αλουμινένιων τροχών και ακόμη περισσότερο η διάσταση του εμπρός δείχνει τελικά την πρόθεση της Tiumph για τη δημιουργία μιας μοτοσικλέτας με σαφή προτίμηση στο ασφάλτινο τερεν. Βέβαια δεν θα προκαλέσει καμία έκπληξη αν δούμε στο μέλλον και ένα μοντέλο με ακτινωτές ζάντες και 21 ίντσες διάμετρο για τον εμπρός τροχό.

Όπως είναι εμφανές από τις φωτογραφίες και όπως άλλωστε ήταν γνωστό, η μετάδοση της ισχύος στον πίσω τροχό γίνεται με άξονα. Αυτά που δεν ήταν γνωστά, έχουν να κάνουν με το ride by wire γκάζι που θα φέρει η μοτοσικλέτα, όπως επίσης και το σύστημα ελέγχου πρόσφυσης του πίσω τροχού ή αλλιώς traction control. Τα δύο αυτά νέα ηλεκτρονικά συστήματα εφαρμόζονται για πρώτη φορά από την Triumph σε μοτοσικλέτα της.

Το Tiger Explorer θα φέρει επίσης στον εξοπλισμό του ABS, το οποίο θα μπορεί να απενεργοποιείται από τον αναβάτη, για τη διάσχιση χωμάτινων διαδρομών αλλά και cruise control (!) για να ξεκουράζετε τον δεξί σας καρπό στα μακρινά ταξίδια.

Πηγή: mototriti.gr