Ο πρόεδρος της Mitsubishi είπε πως το νέο Evo του 2015 θα διαθέτει υβριδική τεχνολογία. Αυτό που εντυπωσιάζει ακόμη περαιτέρω είναι πως το ηλεκτρικό μοτέρ θα συνδυάζεται μάλλον με κινητήρα πετρελαίου.

Η είδηση πως το επόμενο Lancer Evo θα είναι υβριδικό δεν είναι άλλη μία τρελή φήμη, καθώς προέρχεται από το χείλη του προέδρου της Mitsubishi, κ. Osamu Masuko. Σε συνέντευξή του σε βρετανικό περιοδικό, τόνισε πως το 2λιτρο turbo μοτέρ που αποτέλεσε το σήμα κατατεθέν των προηγούμενων 10 γενεών της εταιρείας, θα αντικατασταθεί από ένα υβριδικό σύνολο.

Αυτό από μόνο του δεν αποτελεί μεγάλη έκπληξη, καθώς η ανάγκη για περιορισμό των εκπομπών ρύπων κάνει τέτοιες κινήσεις επιβεβλημένες. Αυτό που εντυπωσιάζει, όμως, είναι πως υπάρχουν πολλές πιθανότητες το ηλεκτρικό μοτέρ να μη συνοδεύει έναν κινητήρα βενζίνης, αλλά πετρελαίου.

Ο κ. Masuko ξεκαθάρισε πως θα ξεκινήσουν να δουλεύουν το project του χρόνου και θα είναι έτοιμοι μετά από τρία χρόνια. Στόχος είναι το νέο Evo να καταφέρει να εκπέμπει λιγότερα από 200 γρ./χλμ. CO2, την ίδια που θα επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε λιγότερα από 5 δλ. Ευτυχώς, στο Evo XI θα παραμείνει η τετρακίνηση και μάλιστα θα υπάρχει μια νέα εκδοχή του εκπληκτικού S-AWC.

Πηγή: autotriti.gr