Ένα μονοθέσιο ηλεκτρικό όχημα που έχει σχεδιασθεί για χρήση κυρίως σε ένα αστικό περιβάλλον, αποτέλεσε την αιχμή του δόρατος για την Volkswagen στο πρόσφατο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης.

«Ο στόχος του concept NILS είναι να ερευνήσουμε, τόσοι από τεχνικής όσο και οικονομικής άποψης, αν είναι ρεαλιστικά εφικτό ένα μινιμαλιστικό όχημα που κάνει τις ατομικές μετακινήσεις πιο αποδοτικές και φιλικές προς το περιβάλλον, χάρις στην ηελκτροκίνηση», σχολίασε ο καθηγητής Δρ Jürgen Leohold, επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας της Volkswagen.

Το Nils έχει μήκος 3,04 μ., πλάτος 1,39 μ. και ύψος μόλις 1,20 μ. καθιστώντας περίπου 5 εκατοστά μικρότερο από το νέο Volkswagen up!.

Είναι χτισμένο σε ένα ελαφρύ χωροδικτύωμα από αλουμίνιο, ενώ το ίδιο υλικό έχει χρησιμοποιηθεί σε ορισμένα μέρη του αμαξώματος, όπως στις πόρτες και τους τροχούς. Η χρήση ελαφρών υλικών έχει σαν αποτέλεσμα, το Nils να ζυγίζει μόλις 460 κιλά.

Ο ηλεκτρικός κινητήρας είναι τοποθετημένος ακριβώς πίσω από το κάθισμα του οδηγού. Η απόδοση του ηελκτροκινητήρα είναι 20 ίπποι ενώ με την λειτουργία boost η ιπποδύναμη αυξάνεται στους 33,5 ίππους.

Σύμφωνα με την Volkswagen, το Nils μπορεί να επιταχύνει από μηδέν στα 100 χλμ. / ώρα σε λιγότερο από 11 δευτερόλεπτα ενώ αναπτύσσει τελική ταχύτητα 130 χλμ/ώρα.

Τo concept μοντέλο εφοδιάζεται με ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών και εξοπλίζεται με ελαστικά 115/80 μπροστά και 125/80 πίσω.

Η μπαταρία ιόντων λιθίου, η οποία είναι επίσης τοποθετημένη στο πίσω μέρος, έχει χωρητικότητα 5,3 kWh, και παρέχει ενέργεια για να καλύψει απόσταση περίπου 65 χιλιομέτρων.

Πηγή: auto24.gr