Η Hyundai ετοιμάζεται να παρουσιάσει το ολοκαίνουριο i40, τον αντικαταστάτη δηλαδή του Sonata και με σημείο αναφοράς, ως προς τη σχεδίαση της, το πρωτότυπο iFlow concept, δίνοντας τη δική της πρόταση στην κατηγορία των τετράθυρων κουπέ.

Η Hyundai σχεδιάζει να βάλει σε παραγωγή το νέο 4θυρο μοντέλο προκειμένου να επανέλθει δυναμικά σε μια αρκετά δημοφιλή κατηγορία οχημάτων, όπως είναι η μεσαία οικογενειακή.

Οι πληροφορίες αναφέρουν μάλιστα πως από την αρχή του όλου εγχειρήματος η Hyundai ετοιμάζει όχι μόνο το νέο i40, αλλά και μια επίσης 4θυρη εκδοχή του μοντέλου, με σχεδιαστικά γνωρίσματα που θα παραπέμπουν άμεσα σε κουπέ κατασκευή.

Στόχος της εταιρείας είναι η επέκταση της γκάμας σε νέες για αυτήν κατηγορίες και η προσέλκυση ενός νεανικότερου κοινού.

Το δάπεδο του νέου i40, αλλά και της έκδοσης CC αναμένεται να είναι το ίδιο με αυτό του νέου Kia Megentis.

Κάτω από το καπό του νέου i40 κρύβεται ένας πετρελαιοκινητήρας των 1,7 λίτρων της Hyundai, ο οποίος θα αποδίδει στις διαφορετικές εκδοχές του από 115 έως και 140 ίππους, αλλά και οι νέοι των 2,0 και 2,2 λίτρων.

Επίσης στην γκάμα ων κινητήρων θα υπάρχουν και ένας 1.600άρης και ένας 2λιτρος βενζινοκινητήρας , που θα μπορούν δυνητικά να συνδυάζονται και με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.

Το λανσάρισμα του νέου μοντέλου της Hyundai θα γίνει στην επερχόμενη έκθεση της Γενεύης, το Μάρτιο του 2011.

Πηγή: i-live.gr