Μέσα στο 2012 υπολογίζει η Seat να ξεκινήσει την παραγωγή του νέου μικρού SUV με τον κωδικό IBX. Το αυτοκίνητο που γνωρίσαμε ως πρωτότυπο στη Γενεύη θα κατασκευάζεται στο Martorell της Ισπανίας, θα βασίζεται στο Audi Q3 ενώ θα διαθέτει και υβριδική έκδοση.

Ο βρετανικός ειδικός τύπος αναφέρει ότι η Seat είναι έτοιμη να ξεκινήσει την παραγωγή του IBX. Το μοντέλο θα κατασκευάζεται στο Martorell της Ισπανίας, μαζί με το Audi Q3, ενώ μάλιστα θα βασίζεται σε αυτό (το οποίο με τη σειρά του βασίζεται στην πλατφόρμα του VW Tiguan), τόσο σε επίπεδο πλαισίου όσο και κινητήρων.

Επίσης η γκάμα του θα διαθέτει και υβριδική έκδοση που θα συνδυάζει κινητήρα TSI ή TDI (σε κάθε περίπτωση με τεχνολογία Ecomotive), και ηλεκτροκινητήρα (η αυτονομία του ως αμιγώς ηλεκτρικό υπολογίζεται στα 45 χιλιόμετρα), ενώ σε δεύτερη φάση δεν αποκλείεται και η χρήση τετρακίνησης.

Σε κάθε περίπτωση το δια χειρός Luc Donckerwolke, Seat IBX, διαθέτει ιδιαίτερα δυναμικό χαρακτήρα με νεανικό σχεδιασμό που συνδυάζει SUV και sports coupe, ενώ όπως αναφέρει η εταιρεία οι διαστάσεις του είναι τα 4,26×1,80×1,62 μέτρα για ΜxΠxΥ.

Πηγή: autotriti.gr