Η Audi δημοσίευσε ένα teaser παρέχοντας μια πρώτη εικόνα του νέου Q6 Sportback e-tron EV, το οποίο επίσημα θα παρουσιαστεί στην Έκθεση του Παρισιού.

Τα αποκαλυπτήρια θα γίνουν στις 14 Οκτωβρίου και η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία θέλησε να αποκαλύψει ορισμένες λεπτομέρειες για το κομψό ηλεκτρικό crossover της.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του CARBUZZ, το Sportback είναι ο όρος που χρησιμοποιεί η Audi για να περιγράψει τις πιο κομψές εκδόσεις των SUV της. Αντιθέτως, η BMW και η Mercedes-Benz χρησιμοποιούν τους όρους Coupe και SUV για να τα διαφοροποιήσουν τις δικές τους σειρές.

Με βάση όσα έγιναν γνωστά, οι περισσότερες αλλαγές στο Q6 συμβαίνουν πίσω από τα μπροστινά καθίσματα, όπου το Sportback έχει κομψή γραμμή οροφής. Επίσης, αναμένεται να είναι ιδιαίτερα αποδοτικό, λόγω της έλλειψης σχαρών οροφής.

Το crossover-coupe Q6 θα χρησιμοποιεί πιθανότατα το ίδιο ηλεκτρικό σύστημα κίνησης με το πιο όρθιο Q6 e-tron, καθώς και τα δύο βασίζονται στην κοινή με την Porsche πλατφόρμα PPE.

Επίσης, θα διαθέτει μπαταρίες 83 kWh και 100 kWh αποδίδοντας 456 ίππους στη βασική μορφή και έως 509 ίππους στη μορφή SQ6.

Η Audi σχεδιάζει ακόμη κάτι που μοιάζει με μια πιο στιβαρή έκδοση τύπου Dakar του Q6 Sportback, αλλά το εγχείρημα βρίσκεται σε εξέλιξη. Συνολικά, θα κυκλοφορήσουν δύο παραλλαγές του Q6 και θα αρχίσουν να πωλούνται το 2025.