Τρεις ελληνικές εταιρείες, η Nexi Ελλάδος, ως μέρος του Ομίλου Nexi, της ευρωπαϊκής εταιρίας PayTech, η ελληνική εταιρεία παραγωγής MC Chargers και η τεχνολογική εταιρεία Printec, ένωσαν τις δυνάμεις τους για να φτιάξουν τον πρώτο ελληνικό φορτιστή ηλεκτρικών οχημάτων με ενσωματωμένο POS.

Όπως ανακοίνωσαν, πρόκειται για μία πρωτοποριακή λύση που επιτρέπει την άμεση πληρωμή με κάρτα κατά τη διάρκεια της φόρτισης, χωρίς την ανάγκη εγκατάστασης εφαρμογών (applications) ή την ύπαρξη ενδιάμεσων παρόχων.

Πρόκειται για την πρώτη εγκατάσταση AC φορτιστή με ενσωματωμένο POS, όπου οι καταναλωτές μπορούν να πραγματοποιούν άμεσα συναλλαγές με την κάρτα τους. Η διαδικασία ξεκινά με προέγκριση ενός ποσού πριν τη φόρτιση και ολοκλήρωση της συναλλαγής με το τελικό ποσό μετά τη φόρτιση. Αυτή η λύση εξυπηρετεί τόσο τους καταναλωτές όσο και τους παρόχους ηλεκτροφόρτισης, καθιστώντας την πληρωμή απλούστερη και άμεση και μειώνοντας παράλληλα το κόστος επεξεργασίας της συναλλαγής.

Το γεγονός ότι ο πρώτος αυτός φορτιστής ηλεκτρικών οχημάτων είναι προϊόν συνεργασίας τριών κορυφαίων ελληνικών εταιρειών αναδεικνύει τις δυνατότητες της ελληνικής τεχνολογικής σκηνής και την ικανότητα της χώρας να πρωταγωνιστεί στη διεθνή αγορά καινοτομίας. Όπως επισημαίνεται, αυτή η πρωτοβουλία αποδεικνύει ότι μέσω στρατηγικών συνεργασιών, η Ελλάδα μπορεί να προσφέρει λύσεις που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες της παγκόσμιας αγοράς και θέτουν τα θεμέλια για περαιτέρω ανάπτυξη. Η πρώτη πιλοτική εγκατάσταση πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη, προσφέροντας μία σύγχρονη υποδομή στην πόλη και προωθώντας την ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης στην Ελλάδα.