Στη σύλληψη τριών ανδρών που εκβίαζαν την οικογένεια του Μίκαελ Σουμάχερ, απειλώντας ότι θα δημοσιεύσουν προσωπικές του φωτογραφίες και βίντεο στο «σκοτεινό διαδίκτυο», προχώρησε η γερμανική αστυνομία.

Όπως αναφέρουν τα γερμανικά ΜΜΕ, πρόκειται για τον 53χρονο πρώην φρουρό ασφαλείας της οικογένειας του θρύλου της Formula 1, για έναν επίσης 53χρονο από το Βούπερταλ και για τον 30χρονο γιο του.

Οι τρεις άνδρες φέρονται να απειλούσαν την οικογένεια Σουμάχερ ότι θα δημοσιεύσουν στο «σκοτεινό διαδίκτυο» προσωπικές φωτογραφίες και βίντεο του πρώην οδηγού μετά το σοβαρό ατύχημα που είχε, κάνοντας σκι το 2013, το οποίο άλλαξε ριζικά τη ζωή του.

Ως «εγκέφαλος» του σχεδίου παρουσιάζεται ο πρώην φρουρός ασφαλείας της οικογένειας, αφού αυτός φέρεται να είναι που έδωσε στους άλλους δύο τις φωτογραφίες και τα βίντεο. Από εκεί και πέρα, οι τρεις τους επικοινώνησαν αρκετές φορές με την οικογένεια Σουμάχερ κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, ζητώντας χρήματα, για να μην κάνουν πράξη την απειλή τους.

Όπως αναφέρει ο γερμανικός Τύπος, ο πρώην φρουρός ασφαλείας είχε μετατρέψει τις φωτογραφίες σε ψηφιακή μορφή, ενώ ο 30χρονος γιος του τρίτου μέλους της «παρέας» δημιούργησε μια μη ανιχνεύσιμη διεύθυνση email, μέσω της οποίας στάλθηκαν οι φωτογραφίες στην οικογένεια του Σουμάχερ, ώστε να πειστούν ότι είχαν όντως το υλικό που έλεγαν.

Η γερμανική αστυνομία, όμως, κατάφερε να εντοπίσει τους τρεις εκβιαστές και να προχωρήσει σε συλλήψεις, όπως και σε κατάσχεση αρκετών συσκευών αποθήκευσης δεδομένων που βρέθηκαν στις κατοικίες τους, μαζί με φωτογραφίες της οικογένειας Σουμάχερ.