Η Renault ανακοίνωσε ότι λανσάρει ξανά στην αγορά ένα παλιό της μοντέλο, μόνο που αυτή τη φορά θα είναι ηλεκτρικό και θα διαθέτει όσα στοιχεία χρειάζονται για να ανταποκρίνεται στη σημερινή εποχή. Ωστόσο, δεν θα χάνει τα παλιά χαρακτηριστικά του.

Πρόκειται για το R17 που στην πραγματικότητα είναι ένα Renault 15 ή Renault 17, ανάλογα με το έτος μοντέλου. Σύμφωνα με δημοσίευμα του CARBUZZ αποτελεί μια επανασχεδιασμένη έκδοση του Renault 12 sedan που παρήχθη από το 1971 έως το 1979.

Ο σχεδιασμός είναι επιμελημένος από τον φημισμένο Γάλλο σχεδιαστή Ora-Ïto, που στο παρελθόν συνεργάστηκε με τη Heineken και τη Swatch.

Στόχος ήταν να προσθέσει μοντέρνα στοιχεία και όχι να αφαιρέσει τα κλασσικά χαρακτηριστικά του αμαξιού. Έτσι, εξωτερικά δεν θα έχει πολλές αλλαγές, πέρα από ένα φαρδύτερο αμάξωμα, περίπου 17 με 18 εκατοστά.

Επιπλέον, ο φωτισμός είναι αναβαθμισμένος για να ανταποκρίνεται στα σύγχρονα πρότυπα, ενώ υπάρχει ένα πλαίσιο από ανθρακονήματα, ενώ η ισχύς μεταφέρεται στον πίσω άξονα μέσω ενός κινητήριου συστήματος 270 ίππων.

Μέχρι στιγμής, δεν έχουν αποκαλυφθεί περισσότερες λεπτομέρειες, όπως τιμή, ημερομηνία κυκλοφορίας ή αλλαγές στο εσωτερικό, με την Renault να ξεκαθαρίζει ότι το νέο όχημα θα είναι «ένα μοναδικό μοντέλο και όχι ο πρόδρομος για ένα μελλοντικό αυτοκίνητο παραγωγής».