Η Audi παρουσίασε την τρίτη γενιά των Q5 και ανέβασε τον πήχη στα πολυτελή SUV, καθώς συνδύασε την τεχνολογία με τον σχεδιασμό, χωρίς να αφήνει στην άκρη τις ανέσεις.

Η αρθρογράφος του CARBUZZ, Nicole Wakelin, ήταν στην επίσημη παρουσίαση και είδε από κοντά το νέο μοντέλο που θα κυκλοφορήσει σε δύο εκδόσεις.

Το νέο Audi Q5 φέρει 4κύλινδρο κινητήρα 2,0 λίτρων με απόδοση 268 ίππους και έχει αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη. Επίσης, η σπορ εκδοχή του, SQ5, είναι αναβαθμισμένη με 6κύλινδρο κινητήρα 3,0 λίτρων με απόδοση 362 ίππων.

Και οι δύο εκδόσεις όμως, διαθέτουν ένα δυναμικά ρυθμισμένο χαλύβδινο σύστημα ανάρτησης, όπως και μια ανάρτηση με ατσάλινα ελατήρια σε συνδυασμό με την επιλεκτική απόσβεση συχνότητας (FSD) και έναν αναθεωρημένο μπροστινό άξονα για πιο σταθερή οδήγηση.

Επιπλέον, το νέο όχημα έχει αεροδυναμική και αεροακουστική σχεδίαση, ώστε η οδήγηση να μετατρέπεται «σε ευχάριστη και χαλαρή εμπειρία». Μάλιστα, για το ζήτημα του ήχου το αυτοκίνητο διαθέτει ηχοσύστημα Bang & Olufsen, με τα ηχεία να είναι τοποθετημένα σε όλους τους χώρους.

Υπάρχει επίσης η αντιστάθμιση θορύβου οχήματος (VNC) που αντισταθμίζει τον εσωτερικό θόρυβο και η δυνατότητα προσαρμογής του ήχου με Functions on Demand.

Στο εσωτερικό ξεχωρίζει μεταξύ άλλων ο υπέροχος φωτισμός του οχήματος, αλλά και άμεσες δυνατότητες για διευκόλυνση του οδηγού. Παραδείγματος χάριν, έχει ασύρματη φόρτιση τηλεφώνου στην κεντρική κονσόλα, αλλά και δύο θύρες USB-C εμπρός και πίσω, με δυνατότητα φόρτισης στο πίσω μέρος με έως και 100 watt για μεγαλύτερες συσκευές όπως φορητούς υπολογιστές.

Συνολικά, μπορεί να μεταφέρει πέντε άτομα, ενώ όλα τα καθίσματα ρυθμίζονται κατάλληλα για να αυξηθεί ο εσωτερικός χώρος σε περίπτωση που πρέπει να μεταφερθεί μεγάλο φορτίο.