Στο Byron Bay της Αυστραλίας η Smart αποκάλυψε το μεσαίου μεγέθους, αμιγώς ηλεκτρικό SUV της στις εκδόσεις Summit Edition και Premium+.

Το πολυχρηστικό μοντέλο της smart συνδυάζει χαρακτηριστικά για την περιπετειώδη πλευρά του καθενός με εξοπλισμό και αξεσουάρ για επιδόσεις ακόμα και σε μη ασφαλτοστρωμένους δρόμους.

σμαρτ

Το smart #5 σχεδιάστηκε από τη Mercedes-Benz και υιοθέτησε τυπικά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά της μάρκας, όπως η πανοραμική οροφή, οι πόρτες χωρίς πλαίσιο και οι κοντοί εμπρός και πίσω πρόβολοι. Το smart #5 έχει μεταξόνιο 2.900 χλστ και συνολικό μήκος 4.705 χλστ. Ο εξωτερικός σχεδιασμός περιλαμβάνει μία μπάρα φώτων στην οροφή και ηλεκτρικό κοτσαδόρο, προστατευτική ποδιά, σχάρα οροφής, σκαλοπάτια, πλευρική θήκη και πλευρική σκάλα.

Στο επίκεντρο του εσωτερικού βρίσκεται ένα σύγχρονο ΗMI με διαισθητικό σχεδιασμό, εξοπλισμένο με  Head-up Display επαυξημένης πραγματικότητας 25.6 ιντσών, έναν έγχρωμο πίνακα οργάνων UltraHD LCD 10.3 ιντσών και δύο οθόνες AMOLED 2.5K13 ιντσών. Ένας υπερσύγχρονος φωνητικός βοηθός τεχνητής νοημοσύνης επιτρέπει στον οδηγό να χρησιμοποιήσει μία ποικιλία πηγών ώστε να παρέχει ακριβείς απαντήσεις σχεδόν σε κάθε ερώτηση. Σε συνδυασμό με τα έξυπνα avatar της smart, ο οδηγός μπορεί να ελέγχει βασικές λειτουργίες μόνο με τη φωνή του, συμπεριλαμβανομένων των τηλεφωνικών κλήσεων και μηνυμάτων, της μουσικής και των μέσων, του κλιματιστικού, της πλοήγησης, των προσωπικών ρυθμίσεων και του ελέγχου του οχήματος καθώς και όλων των λειτουργιών του διαδικτύου.

σμαρτ

Το όχημα χρησιμοποιεί την ισχύ του προηγμένου τσιπ υψηλής υπολογιστικής ισχύος AMDV 2000. Το αποτέλεσμα είναι ένα ολοκληρωμένο σύστημα που συνδυάζει την ανώτερη υπολογιστική ισχύ με τη σύγχρονη σχεδίαση, προσφέροντας στον χρήστη μια έξυπνη και διαδραστική εμπειρία που αποτελεί την επιτομή του συνδυασμού κορυφαίας άνεσης και τεχνολογίας του νέου μοντέλου.

Τα χαρακτηριστικά άνεσης περιλαμβάνουν τον ατμοσφαιρικό φωτισμό με 256 χρώματα και τη δυνατότητα όλα τα καθίσματα να ρυθμίζονται ώστε να δημιουργούν ένα king-size, queen-size ή μονό χώρο ύπνου στο εσωτερικό. Το σύστημα ψυχαγωγίας διαθέτει έναν ενσωματωμένο προτζέκτορα σε συνδυασμό με το ηχοσύστημα 20 ηχείων και ενός φορητού ηχείου Sennheiser Signature Sound System. Το ηχείο που ανυψώνεται μαζί με τον φωτισμό του περιβάλλοντος συγχρονίζονται με το ρυθμό της μουσικής και προσφέρουν μία οπτικοακουστική εμπειρία. Επιπλέον το όχημα διαθέτει 34 αποθηκευτικούς χώρους, ένα  frunk (χώρο αποθήκευσης στο εμπρός καπώ) 72 λίτρων και ευρύχωρο αποθηκευτικό χώρο πίσω.

σμαρτ

Η μπαταρία 100 kWh του smart #5 διαθέτει λειτουργία super-charging (4C), η οποία επιτρέπει την φόρτιση έως το 70% της χωρητικότητας σε μόλις 15 λεπτά τη ώρας (φόρτιση από 10%-80%). Η αυτονομία ξεπερνά τα 740 χλμ (CLTC) ενώ η πρίζα 220 V στο πορτ μπαγκάζ προσφέρει ρεύμα εκεί που δεν υπάρχει. Επιπλέον, το όχημα διαθέτει διάφορα προφίλ οδήγησης εντός και εκτός δρόμου, συμπεριλαμβανομένων των Adaptive, Sand, Snow, Mud, and Rock.

Tο smart #5 θα λανσαριστεί και θα αρχίσει τις παραδόσεις του στην Ευρώπη στις αρχές του επόμενου έτους.