Ο Λάντο Νόρις με McLaren ήταν ο πιο γρήγορος όλων στις κατατακτήριες δοκιμές του Σαββάτου (24/8) και μία μέρα μετά ήταν ακόμη πιο εντυπωσιακός, παίρνοντας επιβλητική νίκη στο γκραν πρι της Formula 1 στην Ολλανδία, αφήνοντας στη 2η θέση τον παγκόσμιο πρωταθλητή Μαξ Φερστάπεν ενώ το βάθρο έκλεισε με τον Σαρλ Λεκλέρ της Ferrari.

Η εκκίνηση δεν ήταν καθόλου καλή για τον Νόρις αφού είδε τον Φερστάπεν να τον προσπερνάει εύκολα, η συνέχεια όμως ήταν… ονειρική για αυτόν. Ο οδηγός της McLaren προσπέρασε τον παγκόσμιο πρωταθλητή στον 17ο γύρο και από εκεί και πέρα έκανε περίπατο, όπως δείχνει και η διαφορά… 22 δευτερολέπτων με την οποία πήρε τη νίκη.

Μια νίκη που είναι η 2η της καριέρας του, με τον Φερστάπεν να παίρνει τη 2η θέση μπροστά στους συμπατριώτες του και τον Λεκλέρ με Ferrari να ανεβαίνει στο βάθρο ως 3ος, αφού η Scuderia ήταν πολύ καλύτερη στον αγώνα σε σχέση με τις κατατακτήριες δοκιμές.

Από εκεί και πέρα, την 4η θέση πήρε ο Πιάστρι και ακολούθησαν κατά σειρά οι Σάινθ, Πέρεζ, Ράσελ, Χάμιλτον, Γκασλί και Αλόνσο, με το επόμενο γκρα πρι να είναι στην Ιταλία και στη θρυλική Μόντσα, έδρα της Ferrari, το επόμενο Σαββατοκύριακο (30/8-1/9).

Αποτελέσματα γκραν πρι Ολλανδία Formula 1