Η Evoluto 355 αποτελεί την «απάντηση» στα σύγχρονα μοντέρνα αυτοκίνητα, αποτελώντας ένα restomod της θρυλικής Ferrari F355 Berlinetta που προσφέρει «κορυφαία οδηγική εμπειρία» χωρίς να κυνηγάει ακραίες αποδόσεις.

Με ατμοσφαιρικό κινητήρα V8 θα αποδίδει 420 ίππους, σε αντίθεση με τους 800 ίππους του προηγούμενου μοντέλου. Η κίνηση θα μεταδίδεται μέσω του αυθεντικού μηχανικού κιβωτίου, ενώ χάρη σε έγχυση ανθρακονήματος σε βασικές δομικές περιοχές η στρεπτική ακαμψία έχει αυξηθεί κατά 23%,

Το αυτοκίνητο θα ζυγίζει 2.755 κιλά, ενώ οι αναδιπλούμενοι προβολείς έχουν αντικατασταθεί με νέα LED φωτιστικά σώματα, με αλλαγές παρόμοιου μεγέθους να εντοπίζονται και στο πίσω μέρος του οχήματος.

Το CARBUZZ έγραψε σχετικά ότι οι κατασκευαστές δεν έχουν αποκαλύψει την τιμή ή την τελική ταχύτητα του Evoluto 355, επειδή το αυτοκίνητο «προορίζεται να συνεισφέρει στην οδηγική απόλαυση και όχι στον ανταγωνισμό».

Το επίσημο ντεμπούτο θα γίνει στην Εβδομάδα Αυτοκινήτου του Monterey τον ερχόμενο Αύγουστο, όμως η πρώτη εμφάνιση θα πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood.