Το BMW Group και η Pirelli συνεργάστηκαν για να παρουσιάσουν τα νέα ελαστικά P Zero Winter 20 ιντσών που προορίζονται για την Σειρά 7 και εστιάζουν στην αύξηση της αυτονομίας, φέροντας την ευρωπαϊκή σήμανση «A class» όσον αφορά την αντίσταση κύλισης. Αυτή η συλλογική προσπάθεια θέτει ένα νέο σημείο αναφοράς ειδικά για τα ελαστικά των αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων, προσφέροντας στους οδηγούς μια εξαιρετική εμπειρία οδήγησης με αυξημένη αυτονομία, ασυμβίβαστη άνεση και άριστη απόδοση σε χειμερινές συνθήκες σε διαφορετικές επιφάνειες.

Όλα τα ελαστικά της Γερμανικής εταιρίας αναπτύσσονται ειδικά για τα μοντέλα της μάρκας σύμφωνα με τα υψηλότερα πρότυπα ποιότητας και τεχνολογίας και, ως εκ τούτου, φέρουν ειδική σήμανση με το χαρακτηριστικό αστέρι ως επίσημη σφραγίδα έγκρισης. Αυτή η σήμανση διασφαλίζει ότι, τα ελαστικά πληρούν τις αυστηρές απαιτήσεις που έχει θέσει η μάρκα για βέλτιστη απόδοση και ασφάλεια. Αυτό συνάδει με τη στρατηγική Perfect Fit της Pirelli, η οποία στοχεύει στην ανάπτυξη ειδικών ελαστικών για τα αυτοκίνητα στα οποία πρόκειται να τοποθετηθούν.

Σε σύγκριση με τα θερινά, τα χειμερινά ελαστικά επηρεάζουν την αυτονομία του αυτοκινήτου λόγω της υψηλότερης αντίστασης κύλισης η οποία οφείλεται στη σύνθεση της γόμας και τη χάραξη του πέλματος, που έχουν σχεδιαστεί προκειμένου να παρέχουν πρόσφυση σε χιονισμένη και παγωμένη υγρή άσφαλτο. Η αντίσταση κύλισης ενός ελαστικού περιγράφει τη δύναμη που απαιτείται για την κύλιση, η οποία επηρεάζει άμεσα την αυτονομία ενός οχήματος. Το νέο ελαστικό 20 ιντσών που εξελίχθηκε σε συνεργασία με την Pirelli αντισταθμίζει αυτά τα μειονεκτήματα με αποτέλεσμα την αύξηση της αυτονομίας έως και 50 χλμ για την αμιγώς ηλεκτρική BMW i7 σε σύγκριση με ένα τυπικό χειμερινό ελαστικό. Οι τεχνολογικές εξελίξεις στο Pirelli P Zero Winter 2 βασίζονται σε σημαντικές καινοτομίες, ιδιαίτερα στη χάραξη του πέλματος και τη σύνθεση της γόμας του.

Το νέο ελαστικό συνάδει με τους στόχους βιωσιμότητας των δύο εταιρειών, καθώς ανανεώσιμα υλικά χρησιμοποιούνται όπου είναι τεχνικά εφικτό, ενώ μειωμένο είναι και το αποτύπωμα εκπομπών CO2 των εργοστασίων στα οποία κατασκευάζονται τα συγκεκριμένα ελαστικά. Το ελαστικό θα είναι διαθέσιμο για τη Σειρά 7 από τον Αύγουστο του 2024, ενώ η  τεχνολογία του θα εφαρμοστεί και σε άλλα μοντέλα της γερμανικής μάρκας με πρώτη τη νέα X3 το δεύτερο εξάμηνο του 2024.