Το 20ό Ράλι Κορίνθου, ο τρίτος γύρος του 60ού Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ράλι Χώματος θα διεξαχθεί από την Αγωνιστική Λέσχη Αυτοκινήτου Κορινθίας (ΑΛΑΚ) στις 15 και 16 Ιουνίου. Ο αγώνας περιλαμβάνει 5 ακροπολικές Ειδικές Διαδρομές και αποτελεί μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για τους αγωνιζόμενους που θα συμμετάσχουν στον εθνικό μας αγώνα, να πάρουν μία μικρή γεύση του τι έχουν να συναντήσουν τον Σεπτέμβριο.

Παράλληλα, έπειτα από την εξέλιξη στους δύο πρώτους αγώνες της χρονιάς, η μάχη του τίτλου έχει «πάρει φωτιά» και το Ράλι Κορίνθου αναμένεται να τραβήξει όλα τα βλέμματα πάνω του. Το πρωί του Σαββάτου 15 Ιουνίου από τις 08:00 έως τις 12:00 στις εγκαταστάσεις της Hatkar Service AE (80ό χλμ. Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Πατρών) θα φιλοξενηθεί ο Διοικητικός και Τεχνικός Έλεγχος του αγώνα και στη συνέχεια, όσα πληρώματα επιθυμούν, θα αγωνιστούν στο shakedown του 20ού Ράλι
Κορίνθου.

Εκεί, οι αγωνιζόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να ρυθμίσουν κατάλληλα το στήσιμο του αγωνιστικού τους, ώστε να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις του αγώνα. Το shakedown θα διεξαχθεί από τις 12:00 έως τις 18:00 στην ειδική διαδρομή της περιοχής Χιλιομόδι, θα έχει μήκος 2,14 χλμ. και οι αγωνιζόμενοι θα μπορούν να πραγματοποιήσουν έως 6 περάσματα. Τα πληρώματα που επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή στη διαδικασία, πρέπει να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτηση που θα βρίσκεται στην επίσημη ιστοσελίδα του αγώνα, www.rallykorinthou.gr.

Το βράδυ του Σαββάτου, στις 21:00, στην Πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου, στην καρδιά της πόλης της Κορίνθου, θα φιλοξενηθεί η Πανηγυρική Εκκίνηση του αγώνα, όπου οι φίλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού, θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά τα πληρώματα που θα συμμετάσχουν στην τρίτη στροφή του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ράλι Χώματος. Την Κυριακή 16 Ιουνίου, οι συμμετέχοντες θα αγωνιστούν στις 5 Ειδικές διαδρομές που απαρτίζουν το 20ό Ράλι Κορίνθου. Το πρώτο αυτοκίνητο θα αναχωρήσει από το Service Park που θα βρίσκεται στην Parking του Αγίου Νικολάου στην Κόρινθο, στις 09:00 και θα κατευθυνθεί στην Ειδική Διαδρομή «Άγιοι Θεόδωροι» (09:43), μήκους 18,21 χλμ.

Το πρόγραμμα, στη συνέχεια, περιλαμβάνει την Ειδική Διαδρομή «Πίσια» (10:36), μήκους 11,05 χλμ., προτού τα αγωνιστικά επιστρέψουν στην Κόρινθο για το καθιερωμένο ημίωρο Service (11:46). Στις 12:59 και στις 13:52 είναι προγραμματισμένα τα δεύτερα περάσματα από τις Ειδικές Διαδρομές «Άγιοι Θεόδωροι» και «Πίσια», αντίστοιχα, ενώ το πρώτο αγωνιστικό θα εισέλθει για το απογευματινό Service στις 15:02. Power Stage του αγώνα θα είναι η Ειδική Διαδρομή «Άγιοι Θεόδωροι» (16:15), η οποία θα επαναληφθεί για τρίτη φορά. Ο Τερματισμός θα πραγματοποιηθεί στην Κόρινθο στις 17:00. Η απονομή των επάθλων θα φιλοξενηθεί στο Επιμελητήριο Κορινθίας στις 19:00.
Τα συνολικά αγωνιστικά χιλιόμετρα του αγώνα ανέρχονται σε 76,73 χλμ, ενώ το συνολικό μήκος είναι 258.93 χλμ. Η περίοδος δήλωσης συμμετοχής στον αγώνα έχει ξεκινήσει και θα εκπνεύσει την Παρασκευή 7 Ιουνίου στις 23:59.