Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Ναφτάλι Μπένετ δήλωσε σήμερα ότι ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν απολογήθηκε για τις δηλώσεις του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι ο Αδόλφος Χίτλερ είχε εβραϊκές ρίζες.

Ο Μπένετ πρόσθεσε, μάλιστα, ότι έκανε δεκτή τη συγγνώμη αυτή του Πούτιν, στο πλαίσιο της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν οι δύο ηγέτες νωρίτερα την Πέμπτη, καθώς και ότι ευχαρίστησε τον Ρώσο πρόεδρο επειδή ξεκαθάρισε τη θέση του.

Ο Ναφτάλι Μπένετ ανέφερε επίσης ότι ζήτησε από τον Βλαντίμιρ Πούτιν να εξετάσει το ενδεχόμενο να επιτρέψει την εκκένωση του πολιορκημένου εργοστασίου χάλυβα Azovstal στη Μαριούπολη, σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Το συγκεκριμένο αίτημα του πρωθυπουργού του Ισραήλ ακολούθησε της επικοινωνίας που είχε ο ίδιος, νωρίτερα, με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Σύμφωνα με τον Μπένετ, ο Πούτιν υποσχέθηκε ότι θα ανοίξει έναν «ανθρωπιστικό διάδρομο» για την απομάκρυνση των αμάχων, κάτι που ανέφερε και η ρωσική πλευρά στην ενημέρωσή της για τη συνομιλία αυτή.