Τα τελευταία γεγονότα μετά την πρόταση της ποινής για τον εκλεγμένο δήμαρχο Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη – ποινή φυλάκισης 2,5 ετών, σχολίασε ο γιος του, Πέτρος, στην ΕΡΤ και στην εκπομπή «Συνδέσεις». Κατά την ακροαματική διαδικασία οι δύο εισαγγελείς έκριναν ένοχο τον εκλεγμένο δήμαρχο Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη, για το αδίκημα της ενεργής διαφθοράς.

Την Τετάρτη (28/2) θα συνεχιστεί η δίκη του Φρέντι Μπελέρη στο ειδικό δικαστήριο με την αγόρευση των δικηγόρων υπεράσπισης του κατηγορούμενου. Ο Πέτρος Μπελέρης είπε πως πρόκειται για δείγμα γραφής για το τι σχεδιάζουν σε βάρος των Ελλήνων της Αλβανίας και της ελληνικής μειονότητας. «Η πρόταση έγινε χωρίς στοιχεία και ενδείξεις, Είναι πρωτόγνωρο αυτό», τόνισε. «Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι η δικαιοσύνη ελέγχεται στην Αλβανία και ότι είναι μια πολιτική δίκη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Για να συλληφθεί και να παραμείνει προφυλακισμένος ο πατέρας μου, χρησιμοποιήθηκε ένα πλαστό ποινικό μητρώο που ανακάλυψε κάποια εισαγγελέας. Το πρόβλημα είναι ότι λίγες μέρες νωρίτερα από τον Μάιο που συνελήφθη, όταν κατέβηκε ως υποψήφιος και κέρδισε, το ποινικό του μητρώο ήταν καθαρό. Μόνο την ημέρα που έπρεπε να συλληφθεί βρέθηκε λερωμένο», τόνισε ο γιος του Φρέντι Μπελέρη.

Ερωτηθείς για την ψυχολογία του πατέρα του, Φρέντι Μπελέρη, μετά την καταδικαστική απόφαση ο γιος του είπε: «Είναι στον στόχο του ταγμένος και περιμένει με υπομονή να περάσει αυτό που περνάμε. Είναι αποφασισμένος, γι’ αυτό κερδίσαμε, για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα της μειονότητας στην Αλβανία».