Για την υπογεννητικότητα στην Τουρκία μίλησε σε πρόσφατες δηλώσεις του ο Ταγίπ Ερντογάν, καταγγέλλοντας την Eurovision ότι προτάσσει ένα άφυλο είδος ως πρότυπο στους νέους.

Ο τούρκος πρόεδρος είπε ότι «ένας από τους τομείς όπου η παγκόσμια επιβολή είναι πιο εμφανής είναι οι πολιτικές εξαφάνισης του φύλου», όπως μετέδωσε ο Μανώλης Κωστίδης για τον ΣΚΑΪ. «Γίναμε μάρτυρες για άλλη μια φορά σε πόσο τραγικό σημείο έχει φτάσει αυτή η κατάσταση στον κόσμο, στον διαγωνισμό της Eurovision που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα. Είναι σαφές ότι οι παράξενοι χαρακτήρες που παρουσιάζονται στους νέους ως πρότυπα υπό τη μάσκα της ελευθερίας είναι οι “δούρειοι ίπποι” της κοινωνικής διαφθοράς».

Μάλιστα συνέχισε λέγοντας: «Έχει γίνει σχεδόν αδύνατο σε τέτοιες διεθνείς εκδηλώσεις να συναντήσεις έναν κανονικό άνθρωπο από άποψη ντυσίματος, στάσης και δηλώσεων. Είναι πλέον αποδεκτό από όλους ότι αυτή είναι μια συνειδητή πολιτική. Καταλαβαίνουμε πόσο καλή απόφαση λάβαμε, κρατώντας την Τουρκία μακριά από αυτό το αίσχος τα τελευταία 12 χρόνια. Θα συνεχίσουμε να παραμένουμε στην ίδια γραμμή».