Δεκαέξι μήνες μετά την καταδίκη του σε κάθειρξη 8 ετών για δύο απόπειρες βιασμού ο Πέτρος Φιλιππίδης κάθισε και πάλι στο εδώλιο, προκειμένου να δικαστεί σε δεύτερο βαθμό. Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο καλείται να εξετάσει την υπόθεση που έγινε σύμβολο του metoo και έφερε αντιμέτωπο με τη δικαιοσύνη τον γνωστό ηθοποιό και σκηνοθέτη μετά από καταγγελίες συναδέλφων του.

Ωστόσο, η απουσία των συνηγόρων του κατηγορούμενου ηθοποιού προκάλεσε την αναβολή της δίκης για τις 11 Νοεμβρίου 2024.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης, ο οποίος είχε στο πλευρό του τη σύζυγό του, Ελπίδα Νίνου, ζήτησε την αναβολή της δίκης εξηγώντας στο δικαστήριο πως οι δυο συνήγοροί του παρίστανται σε άλλες υποθέσεις, εκτός Αθηνών οι οποίες είναι σε εξέλιξη, και αδυνατούν να τον υπερασπιστούν. Μάλιστα, ο ηθοποιός προσκόμισε στο δικαστήριο σχετικά έγγραφα. «Έχω συνηγόρους τους Δημητρακόπουλο και Πακιρτζίδου, αλλά έχουν δικαστήρια και δεν είναι εδώ», είπε ο Πέτρος Φιλιππίδης προς το δικαστήριο, με συνεργάτη των δικηγόρων του να αιτείται αναβολή λόγω κωλύματος.

Σε δίκη ξανά ο Πέτρος Φιλιππίδης

Η εισαγγελέας της έδρας ζήτησε να γίνει δεκτό το αίτημα αναβολής. «Είναι αιτιολογημένο το αίτημα, είναι η πρώτη φορά. Προτείνω να γίνει δεκτό λόγω κωλύματος στο πρόσωπο των συνηγόρων», ανέφερε η εισαγγελική λειτουργός.

Οι συνήγοροι υποστήριξης της κατηγορίας που εκπροσωπούν τις δυο καταγγέλλουσες διατύπωσαν αντιρρήσεις για την αναβολή της δίκης, λέγοντας πως η υπόθεση «προξενεί περαιτέρω τραύματα» στα θύματα. Έτσι, ζήτησαν να δοθεί έστω διακοπή και όχι αναβολή της δίκης.

Στη δικαστική αίθουσα βρέθηκαν σήμερα, εκτός από τις δύο καταγγέλλουσες, μεταξύ άλλων, οι Λένα Δροσάκη, Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, Εβελίνα Παπούλια και Σπύρος Μπιμπίλας, οι οποίοι καταθέτουν ως μάρτυρες.

Το πρωτόδικο δικαστήριο, μετά από ακροαματική διαδικασία περίπου 11 μηνών, υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση, τον Φεβρουάριο του 2023, έκρινε ομόφωνα ένοχο τον γνωστό ηθοποιό για δυο απόπειρες βιασμού, ενώ τον απάλλαξε λόγω αμφιβολιών από την κατηγορία του βιασμού γυναίκας συναδέλφου του, το 2008.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο είπε «ναι» στην αναστολή στην έφεση, με τον Πέτρο Φιλιππίδη να είναι ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης από την πρώτη στιγμή αρνήθηκε τις κατηγορίες έχοντας στο πλευρό του την οικογένειά του. «Δεν είμαι βιαστής. Δεν είμαι διεστραμμένος, δεν είμαι ανώμαλος. Δεν είμαι διπλή προσωπικότητα…», ανέφερε χαρακτηριστικά στην απολογία του ενώπιον του πρωτόδικου δικαστηρίου και έκανε λόγο για οργανωμένο σχέδιο σε βάρος του.