Τον… άπιαστο έμπορο ναρκωτικών ουσιών, ο οποίος είχε δικτυωθεί τα τελευταία χρόνια με όλα τα στέκια των τοξικομανών στη Θεσσαλία διοχετεύοντας μεγάλες ποσότητες ηρωίνης, κατάφερε να συλλάβει το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου.

Μαζί με τον αλλοδαπό έμπορο του «λευκού θανάτου», η μεγάλη και πολύμηνη επιχείρηση των αστυνομικών εξάρθρωσε και τη σπείρα της οποίας ηγούνταν. Συνολικά συνελήφθησαν τέσσερα άτομα, μεταξύ τους μία γυναίκα.

Ο 40χρονος υπήκοος Αλβανίας, γνωστός με το ψευδώνυμο «Μάρκος», σταμάτησε τη δράση του, όταν επιχείρησε να πουλήσει σε αστυνομικό που υποδύθηκε τον υποψήφιο αγοραστή μεγάλη ποσότητα ηρωίνης βάρους 300 γραμμαρίων.
Οι αστυνομικοί κατέσχεσαν συνολικά 687 γραμμάρια ηρωίνης, δηλαδή 10.500 δόσεις, από την πώληση των οποίων τα μέλη της σπείρας θα αποκόμιζαν 210.000 ευρώ!

Το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών κατάφερε να εξαρθρώσει την εγκληματική οργάνωση που είχε συγκροτηθεί και πωλούσε από το κέντρο της Θεσσαλίας ποσότητες ηρωίνης στους γύρω νομούς, δήλωσε ο διοικητής του Τμήματος Γιάννης Τόλιας, παρουσιάζοντας χθες τις λεπτομέρειες της νέα επιτυχίας των αστυνομικών της υπηρεσίας του.

Δύο μήνες διήρκεσε η αστυνομική επιχείρηση για τη σύλληψη του «Μάρκου», ο οποίος διαμένει στη Λάρισα και είναι το πρόσωπο πίσω από τις περισσότερες ποσότητες ηρωίνης που φτάνουν στους τοξικομανείς της Μαγνησίας και των υπολοίπων θεσσαλικών νομών.

Η δράση του στη Θεσσαλία χρονολογείται τουλάχιστον από το 2005, όμως παρότι ήταν ύποπτος για διακίνηση ηρωίνης δεν είχε συλληφθεί, καθώς οι κινήσεις του ήταν καλά μελετημένες και προσεκτικές.

Χθες, μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα, ο 40χρονος αλλοδαπός κατευθύνθηκε με το πολυτελές αυτοκίνητό του, μάρκας BMW, στο σημείο όπου είχε καθοριστεί το ραντεβού με τον αστυνομικό που υποδύονταν το ρόλο του υποψήφιου αγοραστεί.

Άλλα δύο μέλη της σπείρας, ένας 28χρονος και η 23χρονη σύντροφος του «αρχηγού», μετέβησαν με το ίδιο όχημα σε ερημικό αγρόκτημα στην περιοχή Νέο Περιβόλι, έξω από τη Λάρισα.

Ο 40χρονος παρέδωσε στον αστυνομικό την ποσότητα των 300 γραμμαρίων ηρωίνης που είχε συμφωνηθεί έναντι 4.500 ευρώ. Επειδή είχε συμφωνηθεί «χονδρική πώληση» δέχθηκε και έκανε… σκόντο, πουλώντας το γραμμάριο 15 ευρώ, αντί 20 όταν οι ποσότητες είναι μικρότερες.

Η ολοκλήρωση της δοσοληψίας, όταν ο 40χρονος παρέλαβε τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα, έδωσε το σήμα στους υπόλοιπους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών να επέμβουν και να συλλάβουν τα τρία άτομα.
Ακολούθησαν έρευνες με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου σε αποθήκη στον Άγιο Γεώργιο Κραννώνος Λάρισας.

Στην αποθήκη συνελήφθη ένας ακόμη 40χρονος, όταν βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένες δύο ποσότητες ηρωίνης συνολικού βάρους 386 γραμμαρίων.

Εκτός από τη μεγάλη ποσότητα ηρωίνης, οι αστυνομικοί κατέσχεσαν το αυτοκίνητο, επτά κινητά τηλέφωνα, μια ζυγαριά ακριβείας με υπολείμματα ηρωίνης και χρηματικό ποσό, εκτός από τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα, 2.300 ευρώ.

Οι δράστες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Λάρισας.

Πηγή: taxydromos.gr