Τη «βάρβαρη επίθεση ‘’αγνώστων’’ στο εργοτάξιο της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός στις Σκουριές Χαλκιδικής» καταδικάζει ο Σύνδεσμος Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων (ΣΜΕ).

Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, η προχθεσινή απροκάλυπτη επίθεση καταφέρει καίριο πλήγμα στη προσπάθεια προσέλκυσης επενδύσεων στο τόπο μας καθώς και στην προσπάθεια αναζωογόνησης της ελληνικής εξορυκτικής – μεταλλουργικής βιομηχανίας που επί πολλές δεκαετίες στήριξε και στηρίζει, κάτω από αντίξοες συνθήκες την εθνική οικονομία και την περιφερειακή ανάπτυξη. Επιπλέον επιτείνει την ανασφάλεια δικαίου όσον αφορά το αδειοδοτικό σύστημα έργων, στο οποίο βασίζεται η υλοποίηση έργων ανάπτυξης που τόσο έχει ανάγκη ο τόπος μας.

«Αποτελεί απαράδεκτη, για ευρωπαϊκό κράτος, ενέργεια να αδειοδοτείται ένα έργο μετά από επίπονες διαδικασίες και στη συνέχεια να παρεμποδίζεται η υλοποίηση του από “άγνωστες” οργανωμένες μειοψηφίες, οι οποίες φθάνουν σε ακραίες και επικίνδυνες ενέργειες με απρόβλεπτες συνέπειες», τονίζει στην ανακοίνωσή του ο ΣΜΕ.