Αντιμέτωπος με τις κατηγορίες της απόπειρας ανθρωποκτονίας, της διατάραξης οικιακής ειρήνης, του ν. «Περί όπλων» και του ν. «Περί εξαρτησιογόνων ουσιών» είναι ο 19χρονος Γεωργιανός που το πρωί της Τρίτης (26/3) εισέβαλε με σφυρί και δύο μαχαίρια σε γυμνάσιο στο κέντρο της Αθήνας.

Ο νεαρός θα οδηγηθεί σήμερα (Τετάρτη 27/3) ενώπιον της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, προκειμένου να του αποδοθούν οι κατηγορίες και να αποφασιστεί η ποινική του μεταχείριση. Όπως αναφέρεται στο διαβιβαστικό της Ασφάλειας, ο 19χρονος εισήλθε από την κεντρική είσοδο, στο γυμνάσιο, όπου δεν τυγχάνει μαθητής, και με τη χρήση αντικειμένου (σφυρί) επιτέθηκε σε βάρος του ανήλικου υπηκόου Νιγηρίας.

Συγκεκριμένα, του κατάφερε χτυπήματα στο κεφάλι, με αποτέλεσμα ο παθών να πέσει στο έδαφος. Η πράξη έγινε αντιληπτή από τον διευθυντή του σχολείου, ο οποίος προσπάθησε να προστατέψει τον 17χρονο, με αποτέλεσμα ο 19χρονος να κινηθεί εναντίον του και να του φέρει πλήγμα με μαχαίρι στην κοιλιακή χώρα.

Κληθέντες αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης ερεύνησαν τους χώρους του σχολείου και εντόπισαν τον συλληφθέντα στον υπόγειο χώρο του σχολείου. Ο 19χρονος Γεωργιανός κινήθηκε απειλητικά εναντίον των αστυνομικών, κρατώντας το μαχαίρι, το οποίο κατάφεραν να του αποσπάσουν και να τον δεσμεύσουν, αποτρέποντας περαιτέρω τραυματισμούς.

Σε έρευνα που έγινε στον συλληφθέντα, βρέθηκε ένα ακόμα μαχαίρι και μια συσκευασία περιέχουσα πιθανόν κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη βάρους 6,5 γραμμαρίων. Επίσης, κατασχέθηκε το μαχαίρι και το σφυρί της επίθεσης, τα οποία βρέθηκαν στο εσωτερικό του σχολείου.