Ένα σοβαρό ερώτημα που τίθεται τις τελευταίες ημέρες, είναι το γιατί ο αριθμός των επιβατών του μοιραίου τρένου παραμένει άγνωστος. Την ίδια ώρα, η επικεφαλής της ιατροδικαστικής υπηρεσίας, Ρουμπίνη Λεονταρή, κάνει λόγο για 57 νεκρούς, ένας αριθμός που αναμένεται να ανέβει τις επόμενες ώρες.

Σύμφωνα με τα όσα μεταφέρει η ΕΡΤ, ο αριθμός των αγνοουμένων δεν μπορεί να είναι ακριβής, μέχρι τώρα. Αυτό γίνεται καθώς οι επιβάτες των τρένων, πέρα από τα εκδοτήρια και ηλεκτρονικά, μπορούν να αγοράσουν τα εισιτήριά τους και εντός του τρένου.

Εξαιτίας των καθυστερήσεων, το βράδυ της Τρίτης το τρένο έφτασε στον σταθμό στις 23:05 και έτσι ίσως κάποιοι δεν πρόλαβαν να βγάλουν το εισιτήριό τους από τα εκδοτήρια, τα οποία κλείνουν στις 23:45. Όμως, δέκα λεπτά πριν ξεκινήσει το τρένο, απαγορεύεται κάποιος να αγοράσει εισιτήριο από τα εκδοτήρια. Αυτή η συγκυρία, ίσως, είχε ως αποτέλεσμα κάποιοι να επιβιβαστούν και να αγοράσουν το εισιτήριό τους επάνω στο τρένο.

Σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη

Κατά τις αρμόδιες πηγές, κάτι τέτοιο δε συμβαίνει συχνά, διότι υπάρχει πρόστιμο 10 ευρώ. Κανείς δε γνωρίζει εάν επιβιβάστηκε κόσμος τα τελευταία δέκα λεπτά πριν ξεκινήσει το τρένο από τον σιδηροδρομικό σταθμό στη Λάρισα.

Επιπλέον, αυτό δεν ισχύει μόνο για τον συγκεκριμένο σταθμό, καθώς είχαν προηγηθεί εφτά στάσεις μέχρι να φτάσει το τρένο από την Αθήνα στη Λάρισα.