Μετά από δημοσίευμα που ανέφερε ότι η τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα της Κίνας θα προχωρήσει στη διάθεση μετοχών ύψους 60 δισ. γουάν (8,9 δισ. δολάρια) ανεστάλη η διαπραγμάτευση της μετοχής της Bank of China στο Χονγκ Κονγκ και τη Σανγκάη.

Σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα της Caixin Online η πώληση των μετοχών θα πραγματοποιηθεί στη Σανγκάη και στο Χονγκ Κονγκ, ενώ, σύμφωνα με το Bloomberg, αναμένεται σήμερα σχετική ανακοίνωση. Στις 30 Ιουνίου το ΔΣ της τράπεζας ενέκρινε την πώληση μετοχών στους παλαιούς μετόχους.

Μια ενδεχόμενη προσφορά αναμένεται να επιφέρει σημαντικό πλήγμα, ακόμα και πλήγμα δεκαετίας στον δείκτη Hang Seng China Enterprises. Υπενθυμίζεται ότι το μεγαλύτερο πιστωτικό ίδρυμα της Κίνας βάσει πελατολογίου, η Agricultural Bank of China, βρίσκεται σε διαδικασία δημόσιας προσφοράς 20,1 δισ. δολαρίων στη Σανγκάη και στο Χονγκ Κονγκ.

Η πώληση της Bank of China ενδεχομένως “θα επιδείνωνε την εμπιστοσύνη στις αγορές καθώς και τις μετοχές του τραπεζικού κλάδου καθώς ήδη η αγορά έχει κορεστεί από τη διάθεση μετοχών”, σχολιάζει ο Tang Yayun, αναλυτής της Northeast Securities με έδρα τη Σανγκάη, σύμφωνα με το Bloomberg.

Πηγή: axiaplus.gr