Μετά από μία ημέρα στην παραλία, όπου εξαντλήσατε όλη σας την ενέργεια στο να απολαμβάνετε τα πρώτα δροσιστικά μακροβούτια της σεζόν, το μόνο που αναζητάτε είναι νόστιμες διευθύνσεις που θα σας βοηθήσουν να γεμίσετε τις μπαταρίες σας.

Ακολουθούν πέντε γευστικά στέκια, που αναλόγως με την παραλία που θα προτιμήσετε, μπορείτε να επιλέξετε για ένα λουκούλειο και απολαυστικό γεύμα.

Ακρογιάλι

Με προνομιακή τοποθεσία που «βλέπει» στο Ναό του Ποσειδώνα, το Ακρογιάλι είναι ένα λιτό ταβερνάκι δίπλα στο κύμα, που αποτελεί ιδανική στάση για ουζάκι και μεζεδάκια μετά από μια επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο του Σουνίου. Ψαράκια στο τηγάνι και μεζέδες με θαλασσινά, αλλά και προτάσεις της ελληνικής κουζίνας στα όσα συνθέτουν το μενού του.

Ο Λάμπρος

Διανύοντας το δεύτερο αιώνα ζωής του, το ιστορικό εστιατόριο «Ο Λάμπρος» στέκει αγέρωχο στο πέρασμα του χρόνου από το 1889, αποτελώντας μία από τις σταθερές αξίες για ψαροφαγία, όχι μόνο για τη Βουλιαγμένη όπου και εντοπίζεται, αλλά και για ολόκληρη την Αττική.

Με τη στρατηγική τοποθεσία του στον κόλπο της Βουλιαγμένης και με τη θάλασσα ακριβώς μπροστά του, το άλλοτε απόμερο ταβερνάκι έχει μετατραπεί σε ένα από τα πολυσύχναστα εστιατόρια της περιοχής, με πελάτες-θαμώνες που το επιλέγουν τόσο για τα φρέσκα ψάρια και θαλασσινά, όσο και για τη θέα που προσφέρει απλόχερα.

Ανεμοκοίτη του Ταρσανά

Από τις πιο εναλλακτικές ψαροταβέρνες του λεκανοπεδίου, στον κόλπο Θορικού στο Λαύριο. Λιτή και απέριττη εκ πρώτης όψης δεν θα σας γεμίσει το μάτι, ωστόσο μόλις δοκιμάσετε τα πιάτα του γλείφετε και τα δάχτυλά σας.

Ροκ ατμόσφαιρα και καλτ αισθητική (πολύ μακριά από την πεπατημένη μιας συνηθισμένης ψαροταβέρνας), θέα θάλασσα, νόστιμα ψάρια, θαλασσινά και οστρακοειδή πάντα φρέσκα και καλομαγειρεμένα με μεράκι από τον ιδιοκτήτη, σερβίρονται λαχταριστά και σε μεγάλες μερίδες. Συνοδεύονται ιδανικά με κρασί και τσικουδιά. Κατάλογος δεν υπάρχει καθώς το μενού βασίζεται σε εποχιακές πρώτες ύλες.

Ψαράς

Σε ένα όμορφο σημείο πάνω ακριβώς στην παραλία του Μαραθώνα, η ψαροταβέρνα του Ψαρά αποτελεί μια τίμια και διαχρονική επιλογή για ψαράκι δίπλα στο κύμα από το 1950. Νόστιμα πιάτα μαγειρεμένα απλά αλλά με μεράκι, την έχουν αναδείξει σε προορισμό στην Ανατολική Αττική. Ολόφρεσκα ψάρια και θαλασσινά, αλλά και ποικίλοι ουζομεζέδες γεμίζουν το τραπέζι σας μυρίζοντας ακόμη ιώδιο, καθώς προέρχονται από τα καΐκια ψαράδων της περιοχής.

Φύκι Φύκι

Με το που ανοίγει ο καιρός, ο οικισμός του Πόρτο Ράφτη γίνεται πόλος έλξης για όσους θέλουν να ξεφύγουν από την πόλη και τα συνηθισμένα. Περιζήτητα είναι τα τραπεζάκια του μεζεδοπωλείου Φύκι Φύκι (Λεωφόρος Γρέγου 45), ακριβώς πάνω στη θάλασσα, το οποίο συνδυάζει στο μενού του επιλογές για κρέας και ψάρι. Έχει πανέμορφη θέα από την ταράτσα του, αλλά και από τα τραπεζάκια που βγάζει στο πεζοδρόμιο.