Ο ποπ σταρ Όλι Αλεξάντερ θα εκπροσωπήσει το Ηνωμένο Βασίλειο στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision το 2024 στη Σουηδία. Ο πρώην αρχηγός των Years and Years ελπίζει να βελτιώσει την απογοητευτική απόδοση του Ηνωμένου Βασιλείου στην Eurovision 2023, με τη Mae Muller να καταλαμβάνει την προτελευταία θέση.

Ο Όλι Αλεξάντερ είναι ήδη γνωστός σε όλη την Ευρώπη για τις επιτυχίες «Desire», «King» και «If You’re Over Me». Σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, ήταν επίσης υποψήφιος για BAFTA ως ηθοποιός, για την ερμηνεία του στον πρωταγωνιστικό ρόλο στο δράμα του Channel 4 «It’s A Sin», για το Aids.

Η συμμετοχή του σταρ στην Eurovision 2024 αποκαλύφθηκε κατά τη διάρκεια του τελικού του διαγωνιστικού σόου «Strictly Come Dancing» του BBC1. «Ο Όλι είναι ο τέλειος πρεσβευτής για το Ηνωμένο Βασίλειο, ως εξαιρετικά ταλαντούχος και παγκοσμίου φήμης καλλιτέχνης και παθιασμένος θαυμαστής του διαγωνισμού» δήλωσε η υπεύθυνη ψυχαγωγικού τομέα του BBC.

Η σουηδική πόλη Μάλμε θα φιλοξενήσει την 68η διοργάνωση του παγκόσμιου διαγωνισμού τραγουδιού, που μεταδίδεται σε όλη την Ευρώπη από τους δημόσιους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς και σε όλο τον κόσμο.