Η BMW έχει ξεκινήσει ήδη να δουλεύει επάνω στην ανανέωση της Σειράς 3, θέλοντας να ισχυροποιήσει τη θέση του μοντέλου της απέναντι στην πρόσφατη νέα γενιά της Mercedes C-Class, αλλά και να είναι έτοιμη όταν θα έλθει το νέο Audi A4, αλλά και η Jaguar XE, δύο μοντέλα που αναμένονται του χρόνου. Για τότε έχει προγραμματιστεί και η BMW Σειρά 3 facelift.

Με δεδομένο ότι η 6η γενιά της Σειράς 3 λανσαρίστηκε μόλις 2 χρόνια πριν, δεν περιμένουμε δραματικές αλλαγές στο βαυαρικό μοντέλο, κάτι που εξάλλου φαίνεται και στις ψηφιακά επεξεργασμένες εικόνες. Οι διαφορές κατά τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην εμπρόσθια όψη του μοντέλου.

Εκεί, ανασχεδιασμένος είναι ο προφυλακτήρας, ο οποίος διαθέτει τροποποιημένες εισαγωγές αέρα. Η ανανεωμένη 3άρα θα διαθέτει φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED, ένα στοιχείο που μάλλον θα ανήκει στη λίστα του προαιρετικού εξοπλισμού του μοντέλου.

Τα μεγάλα νέα, όμως, έρχονται από το τεχνικό κομμάτι, καθώς στην ανανεωμένη Σειρά 3, η BMW θα χρησιμοποιήσει τη νέα γενιά 3κύλινδρων turbo κινητήρων βενζίνης και πετρελαίου χωρητικότητας 1,5 λτ.

Προς το παρόν, τα άμεσου ψεκασμού μοτέρ τα έχουμε δει στο νέο Mini, ενώ από το Σεπτέμβριο θα τα γνωρίσουμε και στην BMW Σειρά 2 Active Tourer, της οποίας η έκδοση 218i, αποδίδει 136 ίππους ισχύος και 220 Nm ροπής.

Χρησιμοποιείται ήδη στο υβριδικό super car i8, ενώ αναμένονται στα τέλη της χρονιάς και στη Σειρά 1, ενώ θα χρησιμοποιηθούν ακόμα και σε μοντέλα όπως η επόμενη Σειρά 5.

Τέλος, η νέα εκδοχή της Σειράς 3 αναμένεται να διαθέτει και υβριδική έκδοση, η οποία θα δανειστεί στοιχεία από το πρόσφατο X5 eDrive concept.

Στο εσωτερικό, τέλος, της ανανεωμένης Σειράς 3, δεν περιμένουμε κάτι συνταρακτικό, πέραν της προσθήκης της αναβαθμισμένης εκδοχής του ConnectedDrive, ενώ διάφορα τεχνολογικά «καλούδια» θα προέλθουν από τη Σειρά 5.

Πηγή: autotriti.gr