Υλικά

  • 1/2 κιλό φιλέτο λευκού ψαριού
  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι και μαύρο πιπέρι
  • 2 1/2  φλ. τσαγιού πουρέ πατάτας
  • 1/2 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια
  • 1 μεγάλο αυγό, καλά χτυπημένο
  • 2 κ. σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλ. τσαγιού τριμμένη φρυγανιά, ή ανάλογα με τις ανάγκες
  • 1 φλ. τσαγιού λάδι για τηγάνισμα, ή όσο χρειάζεται

Εκτέλεση

  1. Αλατοπιπερώστε το ψάρι και ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
  2. Μαγειρέψτε το ψάρι στο καυτό τηγάνι μέχρι να ψηθεί σχεδόν τελείως, γυρνώντας και από τις δύο πλευρές, 7 έως 10 λεπτά. Αποσύρετε από τη φωτιά.
  3. Μεταφέρετε το ψάρι σε ένα μπολ και ξεφλουδίστε το με ένα πιρούνι.
  4. Προσθέστε τον πουρέ πατάτας, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το αυγό και το αλεύρι και ανακατέψτε καλά.
  5. Προσθέστε την τριμμένη φρυγανιά, μια κουταλιά της σούπας κάθε φορά, όπως χρειάζεται για να σφίξουν τα κεφτεδάκια. Σχηματίστε το μείγμα σε μικρές μπάλες.
  6. Ζεστάνετε το λάδι σε ένα τηγάνι ή μια μεγάλη κατσαρόλα στους 180 βαθμούς.
  7. Τηγανίστε τα κεφτεδάκια ψαριού, σε παρτίδες, στο καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν, περίπου 5 λεπτά ανά παρτίδα.