Το κατώφλι της Ευελπίδων θα περάσουν αύριο 32 από τους κατηγορούμενους στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης που φέρεται να συνδέεται με τη δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη, τον περασμένο Δεκέμβριο, στου Ρέντη.

Οι απολογίες των συνολικά 31 κατηγορουμένων που οδηγήθηκαν σήμερα στα δικαστήρια ολοκληρώθηκαν λίγο πριν τα μεσάνυχτα. Οι κατηγορούμενοι έδωσαν εξηγήσεις σε τρεις ανακριτές οι οποίοι χειρίζονται την υπόθεση.

Επτά κρίθηκαν προφυλακιστέοι μεταξύ των οποίων και πρόσωπα που φέρονται να ανήκουν στην ηγετική ομάδα των καθοδηγητών της ομάδας που έδρασε τη βραδιά της δολοφονικής επίθεσης εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων.

Οι κατηγορούμενοι, σύμφωνα με πληροφορίες, στις απολογίες τους αρνήθηκαν τις κατηγορίες όπως τους αποδίδονται με τους συνηγόρους τους, μάλιστα, να κάνουν λόγο για «ανύπαρκτο αποδεικτικό υλικό» και «ελλιπέστατη δικογραφία».

Είκοσι τέσσερις από τους κατηγορούμενους αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Ανάμεσα τους και ο 16χρονος αδελφός του 18χρονου που κρατείται προσωρινά για τη δολοφονία του 31χρονου αστυνομικού. Στην πλειονότητα των κατηγορουμένων που αφέθηκαν ελεύθεροι, μετά τις απολογίες τους, επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της εμφάνιση σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους, απαγόρευση παρακολούθησης αθλητικών εκδηλώσεων οποιασδήποτε ομάδας και απαγόρευση συμμετοχής σε δραστηριότητες αθλητικών συνδέσμων

Υπενθυμίζεται ότι οι κατηγορούμενοι, κατά περίπτωση, είναι αντιμέτωποι με 28 κατηγορίες εκ των οποίων οι 12 τιμωρούνται σε βαθμό κακουργήματος.