Η ιρακινή social media influencer Om Fahad πυροβολήθηκε έξω από το σπίτι της στη Βαγδάτη, σύμφωνα με δημοσιεύματα τοπικών μέσων ενημέρωσης, που επικαλείται το BBC. Η επίθεση έγινε στην ανατολική συνοικία Zayne την Παρασκευή.

Το υπουργείο Εσωτερικών του Ιράκ επιβεβαίωσε σε ανακοίνωσή του ότι μια «γυναίκα γνωστή στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης» σκοτώθηκε από «άγνωστους δράστες». Πρόσθεσε ότι έχει συσταθεί «εξειδικευμένη ομάδα εργασίας» για να διερευνήσει τις συνθήκες του θανάτου της.

Η Fahad, το πραγματικό όνομα της οποίας είναι Ghufran Sawadi, φέρεται να πυροβολήθηκε μέσα στο αυτοκίνητό της από ένα άτομο με όπλο που επέβαινε σε μοτοσικλέτα. Μάλιστα, βίντεο με την φονική επίθεση έχει δει το φως της δημοσιότητας.

Πηγή των ιρακινών υπηρεσιών ασφαλείας δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων AFP ότι ο δράστης φαίνεται να προσποιήθηκε ότι έκανε παράδοση φαγητού.

Η Fahad έγινε γνωστή στο TikTok επειδή μοιραζόταν βίντεο όπου χόρευσε με ποπ μουσική με εφαρμοστά ρούχα, κερδίζοντας έτσι δεκάδες χιλιάδες followers.

Πέρυσι καταδικάστηκε σε έξι μήνες φυλάκιση επειδή ανάρτησε βίντεο που το δικαστήριο έκρινε ότι υπονομεύουν τη «σεμνότητα και τη δημόσια ηθική». Ακολούθησε η σύσταση κυβερνητικής επιτροπής που θα παρακολουθούσε τους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης για περιεχόμενο που θεωρούσε προσβλητικό και θα τιμωρούσε τους υπεύθυνους γι’ αυτό.