«Θύελλα» αντιδράσεων ξεσήκωσε η πράξη ιθυνόντων ζωολογικού κήπου, που παρουσίασαν σκύλους σαν πάντα, βάφοντάς τους με μαύρη και άσπρη μπογιά.

Πρόκειται για τον ζωολογικό κήπο Taizhou στην Κίνα, όπου από την 1η Μαΐου παρουσιάζει σκύλους της κινεζικής ράτσας Chow Chow σαν πάντα, όπως αναφέρει δημοσίευμα της «New York Post».

Εκεί, οι υπεύθυνοι έβαψαν τα ζώα και τα έβαλαν σε κλουβιά για πάντα, ενώ δίπλα τους άφησαν μπαμπού, για να φαίνεται πιο ρεαλιστικό το αποτέλεσμα. Εντούτοις, οι επισκέπτες αμέσως κατάλαβαν τη διαφορά, ειδικά όταν τα τετράποδα ξεκίνησαν να κουνάνε τις ουρές τους και να κάνουν παιχνιδιάρικες κινήσεις.

«Δεν κάναμε κάτι κακό», ισχυρίστηκε η διοίκηση του ζωολογικού κήπου, αναφέροντας ότι προέβη στη συγκεκριμένη κίνηση, επειδή δεν είχε πάντα, για να βάλει στα κλουβιά. Παράλληλα, υποστήριξε πως χρησιμοποίησε «βαφή για τα μαλλιά», η οποία «εφόσον δεν βλάπτει τον άνθρωπο, σίγουρα δεν θα βλάπτει και τα σκυλιά».

Αρκετοί δυσανασχέτησαν με τη συγκεκριμένη κίνηση, όμως, τονίζοντας ότι πρόκειται για κακοποίηση ζώου, ενώ ζήτησαν να αποσυρθούν τα σκυλιά, που χρησιμοποιούνται ακόμη ως αντικαταστάτες των άγριων ζώων.