Στις φλόγες τυλίχθηκαν οι εγκαταστάσεις της εταιρείας που είχε ετοιμάσει πριν από δύο ημέρες τα σχολικά γεύματα, από τα οποία προκλήθηκε μαζική τροφική δηλητηρίαση σε μαθητές σχολείων της Λαμίας.

Παρά την τεράστια κινητοποίηση των δυνάμεων της Π.Υ. με συνολικά 18 οχήματα και ειδικό βραχιονοφόρο και 40 πυροσβέστες, αλλά και υδροφόρες του Δήμου Λαμιέων, η πυρκαγιά πήρε γρήγορα διαστάσεις καταστρέφοντας τόσο το κτίριο, όσο και τα αυτοκίνητα της επιχείρησης που βρίσκονταν στον περιβάλλοντα χώρο.

Πάνω από 30 οι μηνύσεις

Σε μηνύσεις έχουν προχωρήσει γονείς παιδιών από επτά σχολεία της Λαμίας που έπαθαν τροφική δηλητηρίαση με τον αριθμό των καταγεγραμμένων κρουσμάτων να ανέρχεται σε τουλάχιστον 63 μαθητές.

Ο αριθμός των κρουσμάτων ενδεχομένως να είναι μεγαλύτερος, καθώς τα σχολικά γεύματα, ναι μεν διανέμονται στα σχολεία, ωστόσο αρκετοί μαθητές τα καταναλώνουν στο σπίτι τους. Αυτό μπορεί όμως να συνεπάγεται πως καταναλώθηκε από άλλα μέλη της οικογένειας, τα οποία επίσης υπέστησαν δηλητηρίαση χωρίς όμως να έχει καταγραφεί.

Μετά την αποκάλυψη των δεκάδων κρουσμάτων, οι γονείς των περίπου 30 παιδιών, όπως μετέδωσε το πρωί της Δευτέρας 20/5 η εκπομπή του Mega «Κοινωνία Ώρα MEGA», πήγαν την Παρασκευή (17/5) στον εισαγγελέα της Λαμίας για να καταγγείλουν το συμβάν.