Υπάρχει ένα χωριό στην Τήνο που δεν θυμίζει σε τίποτα γήινο τοπίο. Κι αυτό γιατί τεράστιοι, σχεδόν, ολοστρόγγυλοι βράχοι του δίνουν έναν εξωγήινο χαρακτήρα.

Ο Βώλακας στην Τήνο, λοιπόν, προσφέρει ένα απόκοσμο, σχεδόν εξωπραγματικό τοπίο που κλέβει τις εντυπώσεις κάθε ταξιδιώτη που το επισκέπτεται.

Εκεί, τεράστιοι γρανιτένιοι βράχοι διασκορπισμένοι σε μια εκτεταμένη περιοχή, δημιουργούν εικόνες που φαντάζουν άλλοτε σαν βόλους, άλλοτε σαν πουλιά και άλλοτε σαν ανθρώπινα σώματα, προσελκύοντας το ενδιαφέρον με τη μοναδική τους «ανατρεπτική» ομορφιά.

Βώλακας, Τήνος

Οι ειδικοί εξηγούν πως η δημιουργία αυτών των βράχων βασίζεται στα γεωλογικά φαινόμενα της περιοχής, όπου η διάβρωση του γρανίτη από τον αέρα και την υγρασία δημιούργησε αυτό το μοναδικό, σεληνιακό τοπίο.

Ωστόσο, ο μύθος τονίζει μια διαφορετική ιστορία, αναφέροντας ότι το χωριό προέκυψε από τη μάχη των Γιγάντων και Τιτάνων, οι οποίοι παίζανε πετροπόλεμο δημιουργώντας την εντυπωσιακή αυτή εικόνα.

Βώλακας, Τήνος

Παρόλα αυτά, η επικρατέστερη άποψη αποδίδει τη δημιουργία αυτού του μοναδικού τοπίου σε μια ηφαιστειακή έκρηξη που συνέβη πριν από 18- 20 εκατομμύρια χρόνια.

Για να απολαύσετε αυτήν την εκπληκτική θέα, αρκεί να βρεθείτε στο «άνοιγμα του Βουράκη», μόλις τρία λεπτά μακριά από την εκκλησία του χωριού.