Άγρια γιούχα από το κοινό του Α’ ημιτελικού της Eurovision αλλά και συνθήματα «Free Palestine» δέχτηκε κατά τη διάρκεια της εμφάνισής της η εκπρόσωπος του Ισραήλ, Eden Golan, το βράδυ της Τρίτης.

Η Golan ερμήνευσε το τραγούδι της «Hurricane» κάτω από έντονες αποδοκιμασίες και γιουχαΐσματα με αρκετούς από τους θεατές να φωνάζουν το σύνθημα «Free Palestine» (μτφ.: Λευτεριά στην Παλαιστίνη).

Παράλληλα οι απαγορεύσεις της διοργανώτριας αρχής EBU για τις παλαιστινιακές σημαίες φαίνεται πως δεν πέρασαν στο κοινό που ύψωσε σημαίες και σύμβολα υπέρ της Παλαιστίνης, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη συνεχιζόμενη επίθεση του Ισραήλ στα παλαιστινιακά εδάφη.

Αξίζει να σημειωθεί ακόμα πως ο σουηδός τραγουδιστής ανέβηκε στη σκηνή του διαγωνισμού έχοντας δεμένο στον καρπό του τη διάσημη παλαιστινιακή μαντίλα, προκαλώντας την αντίδραση της διοργανώτριας αρχής.

Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ραδιοτηλεοπτικών Σταθμών (EBU), που διοργανώνει την εκδήλωση, σχολίασε σχετικά: «Ο Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision είναι μια ζωντανή τηλεοπτική εκπομπή. Όλοι οι ερμηνευτές γνωρίζουν τους κανόνες του διαγωνισμού και λυπούμαστε που ο Eric Saade επέλεξε να διακινδυνεύσει τη μη πολιτική φύση της εκδήλωσης. Θα χαρούμε να συζητήσουμε περαιτέρω μαζί σας μετά το τέλος της ζωντανής μετάδοσης αν χρειαστεί».