H άγρια κόντρα που έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες ανάμεσα στον Παύλο Πολάκη και τον Γρηγόρη Γεροτζιάφα με αφορμή τα εμβόλια εξελίχθηκε σε επεισόδιο μεταξύ του βουλευτή Χανίων και της δημοσιογράφου του Kontra και της Real, Αναστασίας Γιάμαλη.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Παύλος Πολάκης ζήτησε να παρέμβει στην εκπομπή τηλεφωνικά, προκειμένου να τοποθετηθεί για τις δηλώσεις του Γρηγόρη Γεροτζιάφα ο οποίος νωρίτερα σχολιάζοντας την ανάρτηση του βουλευτή Χανίων για τα εμβόλια είπε: «εγώ δεν απαντάω τίποτα στον κ. Πολάκη διότι δεν ασχολούμαι με τέτοιου τύπου τοποθετήσεις και επίσης θα σας πω το εξής: διάβασα την ανακοίνωση του κ. Πολάκη. Μου θύμισε τις διάφορες ανακοινώσεις που βγάζανε όλοι οι φασίστες κατά τη διάρκεια της πανδημίας», ενώ συμπλήρωσε: «όπως επίσης, αυτό το σωπάστε τώρα, που είχε στην τελευταία ως ανάλυση αναρωτιέμαι τι διαφορά είχε από το σκαμπίλι που έριξε ο Κασιδιάρης στην κυρία Κανέλλη. Της ίδιας κατηγορίας είναι».

Κατά την παρέμβασή του στην εκπομπή ο Παύλος Πολάκης έιπε: «μετά από πολύ καιρό αισθάνθηκα την ανάγκη να κάνω παρέμβαση στην εκπομπή σας, γιατί πραγματικά δεν μπορώ να ακούω την απερίγραπτη μπουρδολογία και ελεεινή τοποθέτηση του κ. Γεροτζιάφα», για να συμπληρώσει: «διαλέξτε μια καλύτερη φωτογραφία μου. Σίγουρα έχετε».

Συνεχίζοντας στην εκπομπή του Kontra είπε: «γιατί έπρεπε να εμβολιαστούν οι πάντες και όχι οι ευπαθείς ομάδες, όπως έλεγα», ενώ πρόσθεσε ότι «ένα κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ ήταν όσοι έλεγαν «μπούρδες» για την αλληλεγγύη των εμβολιασμών της νεολαίας».

Σε ό,τι αφορά τον Γρηγόρη Γεροτζιάφα, ανέφερε ότι στο παρελθόν είχαν τα ίδια επιχειρήματα σχετικά με τα εμβόλια αλλά «μετά τον μαλώσανε και το γύρισε τον σκοπό ο κ. Γεροτζιάφας, γιατί το εργαστήριο του στη Σορβόνη χρηματοδοτείται από τη Pfizer και προφανώς του διαμήνυσε ότι θα του κόψει τη χρηματοδότηση και το γύρισε και αυτός στο μοναδικό όπλο του εμβολίου», ενώ άφησε σαφέστατες αιχμές λέγοντας: «το πώς γίνανε καθηγητές και τι τσάντες κουβαλήσανε».

Από την πλευρά της η Αναστασία Γιάμαλη είπε στον βουλευτή ότι: «δεν είναι διάγγελμα κύριε Πολάκη» με αυτόν να λέει ότι «δεν ανέχομαι από κανέναν απόντα από την πολιτική ζωή της χώρας να επιστρέφει ως επιστήμονας, μην πω καμιά βαριά κουβέντα και να μας το παίζει και γκραντ Αριστερός».

«Έχει το θράσος ο Γεροτζιάφας που πούλαγε φύκια για μεταξωτές κορδέλες στον Ξανθό και κάποιους άλλους να βγει και να μας πει τραμπικούς φασίστες; Ένα ενεργούμενο της Pfizer είναι», είπε ο Παύλος Πολάκης κλείνοντας το τηλέφωνο στη δημοσιογράφο, αφού διαμαρτυρήθηκε ότι δεν τον προσκαλεί επί σκοπώ στην εκπομπή της.

Στη συνέχεια η δημοσιογράφος προσκάλεσε τον Παύλο Πολάκη στο πάνελ, λέγοντας πως «οι πόρτες αυτής της εκπομπής δεν είναι κλειστές για κανέναν πέρα από τους Ναζί».

«Κάποτε με κατηγορούσαν γιατί βγάζω τον Πολάκη και του δίνω βήμα. Σήμερα ο κύριος Πολάκης με κατηγόρησε ότι δεν τον βγάζω και μου έκλεισε και το τηλέφωνο στα μούτρα, λες και είχαμε κάποια σχέση, τα είχαμε και τα χαλάσαμε. Ακούστε καλά, το δικό μου κώδικα δεοντολογίας προφανώς δεν τον καταλαβαίνετε. Επιλέξτε λοιπόν, πρώτον και δεύτερον και για τελευταία φορά ο κύριος Πολάκης από την έναρξη αυτής της σεζόν έχει προσκληθεί τρεις φορές», ανέφερε χαρακτηριστικά η Αναστασία Γιάμαλη.