Ο ιρανός πρόεδρος, Εμπραχίμ Ραϊσί, σκοτώθηκε κατά τη συντριβή του ελικοπτέρου του χθες, Κυριακή, και παρότι η χώρα έχει βυθιστεί στο πένθος, δύο Ιρανές φαίνεται ότι πανηγύρισαν για τον θάνατό του.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η εφημερίδα Daily Mail, οι κόρες της Minoo Majidi, μιας 62χρονης Ιρανής, που ήταν μεταξύ των ανθρώπων που δέχτηκαν πυρά από τις υπηρεσίες ασφαλείας μετά τον θάνατο της Μάχσα Αμίνι, τον Σεπτέμβριο του 2022, μοιράστηκαν ένα βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στο οποίο φαίνονται να σηκώνουν ένα ποτήρι σαμπάνιας, ανακουφισμένες από τον θάνατο του επονομαζόμενου ως και «χασάπη της Τεχεράνης».

Η Mersedeh Shahinkar και η Sima Moradbeigi φαίνεται να χορεύουν και να χαμογελούν στο άκουσμα της είδησης ότι το ελικόπτερο του Ραϊσί συνετρίβη.

Η Shahinkar τυφλώθηκε από τη βαρβαρότητα των δυνάμεων ασφαλείας στις διαδηλώσεις του 2022, ενώ η Moradbeigi έχασε τη λειτουργικότητα του ενός χεριού της, όταν ένας ένοπλος φρουρός της ανατίναξε τον αγκώνα!

Σύμφωνα με το βρετανικό δημοσίευμα, μια σειρά από άλλα βίντεο κοινοποιήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δείχνοντας ανθρώπους να ρίχνουν πυροτεχνήματα στους δρόμους της Τεχεράνης για να πανηγυρίσουν, ωστόσο η αυθεντικότητά τους δεν έχει επιβεβαιωθεί.