Εν μέσω κακοκαιρίας, η Μαδρίτη της Ισπανίας επλήγη από μια από τις χειρότερες βροχοπτώσεις από το 1972. Τώρα, το μετρό της Μαδρίτης πλημμύρισε, ενώ δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι δύο αναφέρθηκαν ως αγνοούμενοι σε άλλες περιοχές της Ισπανίας, καθώς εκδόθηκαν προειδοποιήσεις για τις καιρικές συνθήκες σε ολόκληρη τη χώρα.

Πλάνα από τις πλημμύρες στο μετρό της Μαδρίτης κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με το νερό να αναβλύζει μέσα από τις πόρτες ενός κινούμενου βαγονιού μπροστά σε σοκαρισμένους επιβάτες. Η νεροποντή φαίνεται μέσα από το παράθυρο του βαγονιού, καθώς το νερό μπαίνει κάτω από την πόρτα, φτάνοντας μέσα σε δευτερόλεπτα στους επιβάτες που βιντεοσκοπούν το αξιοπερίεργο θέαμα.

Καθώς συνεχίζεται το χάος σε όλη την Ισπανία, εκπρόσωπος της αστυνομίας επιβεβαίωσε ότι δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην αγροτική περιοχή γύρω από την πόλη Τολέδο. Πρόσθεσαν ότι ελικόπτερα εστάλησαν για τη διάσωση ανθρώπων που αναζήτησαν καταφύγιο στις στέγες των σπιτιών τους στην ίδια περιοχή.

Εν τω μεταξύ, στην περιοχή της Μαδρίτης, οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης αντιμετώπισαν σχεδόν 1.200 περιστατικά κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ, μεταξύ άλλων, πυροσβέστες και αστυνομικοί αναζητούσαν έναν άνδρα σε αγροτική περιοχή νοτιοδυτικά της Μαδρίτης. Ο άνδρας εξαφανίστηκε μαζί με τον γιο του, όταν το αυτοκίνητό τους παρασύρθηκε σε ποταμό. Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης της Μαδρίτης επιβεβαίωσαν ότι ο ανήλικος διασώθηκε αφού σκαρφάλωσε σε ένα δέντρο.

Στην περιοχή της Μαδρίτης, δεκάδες γέφυρες γκρεμίστηκαν από τα πλημμυρισμένα νερά, ενώ οι όχθες των ποταμών υπερχείλισαν. Ο δήμαρχος της Μαδρίτης συνέστησε την Κυριακή σε όλους τους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους, καθώς η πρωτεύουσα προετοιμάζεται για τις καταρρακτώδεις βροχές και τις καταιγίδες που πλήττουν αρκετές περιοχές της Ισπανίας.

Η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία της χώρας εξέδωσε μέγιστο κόκκινο συναγερμό, που σημαίνει πιθανό ακραίο κίνδυνο στην περιοχή της Μαδρίτης, στην επαρχία Τολέδο και στην πόλη Κάντιθ. Είπε ότι έως και 120 λίτρα βροχής ανά τετραγωνικό μέτρο θα μπορούσαν να πέσουν μέσα σε 12 ώρες στη Μαδρίτη – καταρρίπτοντας το προηγούμενο ρεκόρ βροχόπτωσης που είχε σημειωθεί το 1972 με 87 λίτρα ανά τετραγωνικό μέτρο, σύμφωνα με το dailymail.co.uk.