Η Ουκρανία ζητάει διαρκώς όπλα από τη Δύση για να αντιμετωπίσει τη Ρωσία και ο υπουργός Άμυνας της Βρετανίας δήλωσε ότι ενοχλήθηκε όταν επισκέφθηκε το Κίεβο και του παρουσιάστηκε ένας «κατάλογος με απαιτήσεις».

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ο Βρετανός υπουργός Μπεν Ουάλας μιλώντας στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ, στο Βίλνιους, δήλωσε ότι η επίσκεψη έγινε πέρυσι και πως απάντησε ότι «ξέρετε, δεν είμαστε η Amazon. Τους το είπα πέρσι, όταν ταξίδευα επί 11 ώρες για να μου δώσουν έναν κατάλογο».

Ωστόσο, τόνισε ότι πρέπει να συνεχίσει η υποστήριξη με στρατιωτικό εξοπλισμό προς την Ουκρανία.

«Είτε μας αρέσει, είτε όχι, ο κόσμος θέλει να βλέπει ευγνωμοσύνη. Κάποιες φορές πρέπει να πείσουμε χώρες να εξαντλήσουν τα αποθέματά τους. Ναι, αυτός ο πόλεμος είναι ένας ευγενής πόλεμος (…) αλλά κάποιες φορές πρέπει να πείθουμε τους κοινοβουλευτικούς (σ.σ. βουλευτές και γερουσιαστές) στις ΗΠΑ. Πρέπει να πείθουμε πολιτικούς αξιωματούχους που, σε άλλες χώρες, αναρωτιούνται αν αξίζει τον κόπο», είπε χαρακτηριστικά.

Έπειτα, δήλωσε πως «ο πρόεδρος Ζελένσκι εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για όσα έχουμε κάνει σε πολλές περίπτωσεις, κυρίως στην απίστευτα συγκινητική ομιλία του στο (βρετανικό) κοινοβούλιο, νωρίτερα φέτος (…) Ξέρω ότι ο ίδιος και ο λαός του είναι ευγνώμονες για τη στήριξη μας, για την υποδοχή που επιφυλάξαμε σε πολλές ουκρανικές οικογένειες».