Σοκαρισμένοι είναι οι χρήστες του Instagram από τον ξαφνικό θάνατο του Τζο Λίντνερ, γνωστού ως Joesthetics, ο οποίος σε ηλικία 30 ετών άφησε ξαφικά την τελευταία του πνοή από ανεύρυσμα.

Εντύπωση προκαλεί ωστόσο η τελευταία ανάρτηση στο Instagram του Γερμανού influencer και ερασιτέχνη bodybuilder στο οποίο αποκάλυπτε ότι αντιμετώπιζε ορισμένα προβλήματα υγείας που τα οποία είχαν προκύψει μετά τη θεραπεία υποκατάστασης τεστοστερόνης στην οποία είχε υποβληθεί λόγω εκτεταμένης χρήσης αναβολικών.

Ο Λίντνερ εξηγούσε πως τον τελευταίο ένα χρόνο απείχε από κάθε αναβολική ουσία, ωστόσο εξηγούσε πως τα μυϊκά κέρδη τα οποία είχε αποκομίσει είχαν χαθεί, με αποτέλεσμα να μπει σε κύκλο αποκατάστασης τεστοστερόνης.

«Πιστέψτε με, προσπάθησα να σταματήσω, αλλά πρέπει να γνωρίζετε ότι μπορεί να έχει μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στη ζωή σας. Το TRT είναι μια μεγάλη δέσμευση, να το έχετε υπόψη», ανέφερε ο Λίντνερ.

Τραγική ειρωνεία είναι πως λίγες ημέρες πριν πεθάνει, ο Γερμανός influencer είχε μιλήσει στον YouTuber Μπράντλεϊ Μάρτιν, εξηγώντας του πως φοβάταιότι μπορεί κάποια στιγμή να πάθει ανακοπή από την υπερβολική προπόνηση, εξηγώντας ότι πάσχει από μια σπάνια πάθηση που κάνει τους μύες του «ασυνήθιστα ευαίσθητους» στην κίνηση ή την πίεση.

Σύμφωνα με τη σύντροφό του, λίγες ημέρες πριν πεθάνει, ο Lindner είχε παραπονεθεί για πόνους στην περιοχή γύρω από τον λαιμό του.

«Έφυγε χθες από ανεύρυσμα. Ήμουν εκεί μαζί του στο δωμάτιο.. μου φόρεσε το κολιέ στο λαιμό που μου έφτιαξε και απλά ξαπλώσαμε αγκαλιά περιμένοντας να περάσει η ώρα για να πάμε να συναντήσουμε τον Noel στο γυμναστήριο… Και μετά συνέβη αυτό πολύ γρήγορα… Πριν από τρεις ημέρες, ανέφερε συνεχώς τον πόνο στον αυχένα του… δεν το συνειδητοποιήσαμε πλήρως μέχρι που ήταν πολύ αργά. Πιστέψτε με αυτός ο άνθρωπος ήταν πολλά περισσότερα από όσα ξέρετε.. Ήταν γλυκός, ευγενικός, δυνατός, ειλικρινής και έξυπνος… Πέτυχε τόσα πολλά και μόνος του. Παρακαλώ να τον θυμάστε ως Joesthetics», έγραψε στην συγκινητική ανάρτησή της.

Αξίζει να σημειωθεί πως όταν πέθανε ο Λίντνερ είχε 8,4 εκατομμύρια followers ενώ μετά τον θάνατό του ξεπέρασε τα 9 εκατομμύρια.