Ο Ιρανός πρόεδρος Μαχμούντ Αχμαντινεζάντ δήλωσε ότι η Τεχεράνη είναι έτοιμη να επαναλάβει τις συνομιλίες με τις μεγάλες δυνάμεις για το πυρηνικό του πρόγραμμα, αλλά υπό όρους. «Είμαστε έτοιμοι να επαναλάβουμε τις συνομιλίες μαζί τους (με τις μεγάλες δυνάμεις), αλλά θα θέσουμε όρους, τους οποίους θα ανακοινώσουμε σύντομα» δήλωσε ο Μ.Αχμεντινεζάντ σε ομιλία του που μεταδόθηκε από την τηλεόραση.

Το ιρανικό Κοινοβούλιο τάχθηκε την Τετάρτη υπέρ της συνέχισης εμπλουτισμού ουρανίου σε ποσοστό 20% αντίθετα με τις απαιτήσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, ανακοίνωσε ο πρόεδρος του σώματος Αλί Λαριτζανί.
«Η συνέλευση καλεί την κυβέρνηση να συνεχίσει να παράγει εμπλουτισμένο ουράνιο κατά 20% και να μην σταματήσει διόλου αυτή τη δραστηριότητα, καθώς ορισμένες χώρες έχουν αρνηθεί να εφοδιάσουν με το καύσιμο τον αντιδραστήρα έρευνας της Τεχεράνης» δήλωσε στο Κοινοβούλιο.
Ο επικεφαλής του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος ανακοίνωσε, μάλιστα, ότι το Ιράν θα κατασκευάσει σύντομα ένα νέο αντιδραστήρα ιατρικής πυρηνικής έρευνας, «ισχυρότερο» από αυτόν που ήδη διαθέτει η χώρα.