Εισαγγελική παρέμβαση για το χάος που προκλήθηκε στα δύο μεγαλύτερα αεροδρόμια της Μόσχας, εξαιτίας της κακοκαιρίας, μετά από αίτημα του Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

Ο Ρώσος πρόεδρος ζήτησε από την εισαγγελία της Μόσχας να ξεκινήσει έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί εάν προκύπτουν ευθύνες και για ποιους, για τις μεγάλες καθυστερήσεις των πτήσεων στα διεθνή αεροδρόμια του Σερεμέτιεβο και Ντομοντέντοβο, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρηθούν χιλιάδες ταξιδιώτες.

Εισαγγελείς επισκέφτηκαν τα δύο αεροδρόμια για να εξετάσουν την κατάσταση από κοντά και με σκοπό να «υπερασπιστούν τα δικαιώματα των επιβατών», δήλωσε ένας από τους εισαγγελείς, ο Γεβγκέντι Ποσπέλοφ, σύμφωνα με το πρακτορείο Ιντερφαξ.

Η χαλαζόπτωση προκάλεσε σημαντικές καθυστερήσεις και ακυρώσεις σε περισσότερες από 200 πτήσεις τις τελευταίες τρεις ημέρες στα δύο αεροδρόμια. Στο Ντομοντέντοβο διακόπηκε για πολλές ώρες η ηλεκτροδότηση. Επίσης διακόπηκε ο εξαερισμός και η παροχή νερού στις τουαλέτες, σύμφωνα με επιβάτες.

«Οι άνθρωποι βρίσκονται στα πρόθυρα νευρικής κρίσης», τόνισε μια επιβάτης, προσθέτοντας πως οι αεροπορικές εταιρίες ζήτησαν τη βοήθεια των ανδρών της ασφαλείας των αεροδρομίων για να αντιμετωπίσουν τους εξοργισμένους επιβάτες.

Η ηλεκτροδότηση επανήλθε στο Ντομοντέντοβο και σύμφωνα με εκπρόσωπό του αεροδρομίου, οι χώροι που προορίζονται για τους επιβάτες λειτουργούν πλέον κανονικά.