Στο νοσοκομείο με πολλαπλά σοβαρά τραύματα νοσηλεύονται τρία άτομα, μεταξύ των οποίων δύο μαθητές, τα οποία τραυματίστηκαν μετά από επίθεση σε ιδιωτικό σχολείο, κατά τη διάρκεια της νύχτας. Η επίθεση έγινε στο Blundell’s School, στο Ντέβον της Αγγλίας, ένα ιδιωτικό σχολείο, το οποίο έχει δίδακτρα ύψους 41.325 λιρών το έτος για έναν οικότροφο.

Ένα 16χρονο αγόρι από το Tiverton συνελήφθη ως ύποπτος για τρεις κατηγορίες, πρόκλησης βαριάς σωματικής βλάβης με πρόθεση, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία. Οι γονείς των μαθητών ενημερώθηκαν ότι επρόκειτο για «μεμονωμένο περιστατικό».

Ο επιθεωρητής Antony Hart δήλωσε ότι πρόκειται για «ένα πολύ τραυματικό περιστατικό για τους εμπλεκόμενους». Ο διοικητής τοπικής αστυνόμευσης της αστυνομίας του Ντέβον και της Κορνουάλης ανέφερε ότι δεν υπήρχε ευρύτερος κίνδυνος και ότι η αστυνομία δεν αναζητούσε κανέναν άλλον σε σχέση με αυτό το θέμα. Ο επιθεωρητής Hart πρόσθεσε πως «καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, θα συνεχίσουμε τις έρευνες στην περιοχή του σχολείου. Βρισκόμαστε στο αρχικό στάδιο της έρευνάς μας».

Σύμφωνα με ρο bbc.com, σε επιστολή προς τους γονείς και τους κηδεμόνες των μαθητών, ο διευθυντής του σχολείου, Bart Wielenga, δήλωσε ότι είναι «βέβαιος ότι πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό». Είπε ότι θα υπάρχει αστυνομική παρουσία γύρω από το Petergate, ένα από τα οικοτροφεία του σχολείου, για «κάποιο χρονικό διάστημα».

Ο κ. Wielenga ανέφερε στην επιστολή ότι το σχολείο συνεργάζεται στενά με την αστυνομία, προσθέτοντας ότι θα απευθυνθεί στους μαθητές και ότι η διεύθυνση θα είναι διαθέσιμη υποστήριξη. Επιπλέον, προέτρεψε τους γονείς να μην εμπλακούν σε εικασίες ή να μην κάνουν αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η Άμεση Δράση της Βρετανίας δήλωσε ότι κλήθηκε στις 00:57. «Στείλαμε τρία ασθενοφόρα με διπλό πλήρωμα, μια αεροδιακομιδή, ένα όχημα ταχείας επέμβασης και ομάδες αντιμετώπισης επικίνδυνων περιοχών. Τρία άτομα μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο».